Reyhanlı saldırısının talimatını veren Memet Gezer Türkiye'ye getirildi
Son dakika haberleri... Emniyet Genel Müdürlüğü: Reyhanlı Katliamının planlayıcısı Yusuf Nazik’in ifadelerinde, 'saldırının talimatını aldım' dediği, ABD'de tutuklu bulunan uyuşturucu baronu Memet Gezer, Türkiye’ye getirildi.
Son dakika! Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Reyhanlı katliamının planlayıcısı Yusuf Nazik’in ifadelerinde, 'saldırının talimatını aldım' dediği, ABD'de tutuklu bulunan uyuşturucu baronu Memet Gezer, Türkiye’ye getirildi.
ABD'DEN TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ
Söz konusu şahsın ABD’de bulunduğunun tespit edilmesi üzerine, İnterpol Europol Daire Başkanlığımızca gerekli çalışmalar yapılmış, ABD’li yetkililer ile temasların ardından sınır dışı edilmesi hususunda mutabık kalınmıştır. ABD’li görevliler refakatinde ülkemize getirilen şahıs, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü görevlilerince İstanbul Havalimanından teslim alınmıştır" denildi.
UYUŞTURUCU BARONU
09.05.1967 Antakya doğumlu olan Memet Gezer'in 'uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama' suçundan kırmızı bülten ile uluslararası düzeyde, 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' gibi muhtelif 17 suçtan ise ulusal düzeyde aranma kaydı bulunduğu belirtildi.
SOYLU: TALEBİMİZ VE TAKİBİMİZ ÜERİNE GERÇEKLEŞEN BİR İŞLEM
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memet Gezer'in ABD'den iadesiyle ilgili yaptığı açıklamada ''Talebimiz ve takibimiz üzerine gerçekleşen bir işlem. İnterpol Daire Başkanlığının ortaya koyduğu sıkı takip ve eldeki delillerin anlamlı bir şekilde nakliyle gerçekleşen bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.
Reyhanlı'da 11 Mayıs 2013'te gerçekleştirilen bombalı saldırıda 52 yurttaş yaşamını yitirmiş, 150'ye yakın kişi ise yaralanmıştı.