Yandex Metrica

Reuters CHP'ye mi çalışıyor?

Reuters CHP'ye mi çalışıyor?

Dünyanın en büyük haber ajanslarından biri olan Reuters, İstanbul’da 6 gün süren dünyanın en büyük teknoloji festivali Teknofest'e ilişkin bir tek haber servis etmedi. Dikkat çekici olan ise aynı tarihlerde Türkiye'ye ilişkin dünyaya servis ettiği haber. O haber, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 8 deniz taksisini hizmete alma törenine ilişkin. Dünyanın sayılı etkinliklerinden birini görmezden gelerek yerel bir gelişmeyi dünyaya duyuran Reuters'ın tutumu tartışma konusu olacak cinsten.

Gündem

23.01.2024, 18:02

Geçtiğimiz hafta düzenlenen dünyanın en büyük havacılık ve teknoloji fuarı olan Teknofest, uluslarası basının Türkiye politikası açısından bir turnusola dönüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası bir marka haline getireceklerini söylediği, 88’den fazla ülkeden katılımcı olduğu Teknofest'i İngiliz haber ajansı Reuters görmezden geldi. 

'Ekmek askı'da! Alman giyim firması Zara'ya özendi: Yeni sezon tanıtımında ekmeklerden yapılmış askılar kullanıldı 'Ekmek askı'da! Alman giyim firması Zara'ya özendi: Yeni sezon tanıtımında... Haberi Görüntüle

DEV ORGANİZASYONDAN YALNIZCA DÖRT FOTOĞRAF SERVİS ETTİ

İstanbul’da da bir ofisi bulunan uluslararası haber ajansı Reuters, 21-26 Eylülm arasında tam 6 gün süren teknoloji festivaline dair bir tek haber servis etmedi. Bir bir haber ajansı ve o ajansın foto muhabirleri için bulunmaz görsel malzeme sniteliğindeki uçak, İHA ve helikopter şovlarına Reuters seyirci kaldı. Yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Teknofest’i ziyaret ettiği 25 Eylül’de, Erdoğan ve Türk bilim insanı Aziz Sancar’ın birlikte bulunduğu 4 fotoğraf karesini servis etmekle yetindi. 

Lüks görüntüler sosyal medyaya damga vurdu! Duşakabine 'jakuzi' diyen troller CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ni görmüyor mu? Lüks görüntüler sosyal medyaya damga vurdu! Duşakabine 'jakuzi' diyen troller... Haberi Görüntüle

TEKNOFEST'İ DEĞİL İBB'Yİ HABER YAPTI

Peki Reuters dünyanın en büyük teknoloji festivalinin düzenlendiği bu tarihlerde İstanbul’dan hangi fotoğrafları servis etti? 24 Eylül'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 8 deniz taksiyi hizmete aldığı töreni daha önemli bularak gündemine alan Uluslarası haber ajansı, deniz taksileri fotoğraflayıp dünyadaki abonelerine gönderdi. Reuters'ın uluslararası bir ilgiyi hak etmenin ötesinde, ulusal ölçekli dahi olmayan bir şehir haberini dünyaya servis etmesinin nedeni tartışma konusu olacak nitelikte. 

2019'daki yerel seçimlerden bu yana adı 'daha büyük projelerle' anılan,  belediye başkanlığının ötesinde, Cumhurbaşkanlığı için beklenti yaratılan İmamoğlu aslında Reuters için yabancı değil. İngiliz haber ajansı her fırsatta İmamoğlu’na ilişkin haber ve fotoğrafları servis ediyor.

Uzman isimden tüyler ürperten Tokat uyarısı: 6 üzeri deprem olabilir Uzman isimden tüyler ürperten Tokat uyarısı: 6 üzeri deprem olabilir Haberi Görüntüle

REUTERS'IN YAYIN POLİTİKASINI KİM BELİRLİYOR?

İngiltere merkezli Reuters, dünyanın en büyük birkaç haber ajansından biri. Reuters'ın özellikle Türkiye'ye ilişkin haber ve görsel tercihleri uzun süredir dikkat çekici. Reuters aynı zamanda, Medyascope gibi muhalif yayın kuruluşlarını, ABD ve AB’nin fonladığı gazetecileri tartışırken, uluslararası haber ajansları ve diğer medya kuruluşlarının Türkiye politikasını da mercek altına alma gereğinin en önemli kanıtı. 

Türkiye'ye dair haberleri ideolojik bir bakışla ele aldığı açık olan Reuters'ın tarafsızlıktan  uzak bu tutumunun bilinmesine rağmen, bazı resmi makamların önemli gelişmeleri önce Reuters’a sızdırmaları da dikkat çekici bir unsur. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading