Yandex Metrica
SON DAKİKA
Resmi Gazete’de yayımlandı! Park alanlarında ‘aile sağlık merkezi’ artık yapılabilecek

Resmi Gazete’de yayımlandı! Park alanlarında ‘aile sağlık merkezi’ artık yapılabilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme doğrultusunda, 2 bin 500 metrekare üzerindeki park alanlarında "aile sağlığı merkezi" artık yapılabilecek. İşte detaylar…

Gündem

23.01.2024, 20:15

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, dün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma ekibi Şırnak'ta kaza geçirmişti: Bakan acı haberi... Haberi Görüntüle

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ YAPILABİLECEK

Yönetmelikle parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşullarında revize yapıldı. Bu bağlamda, 2 bin 500 metrekare üzeri parklarda parkın işlevini bozmamak şartıyla, ilgili bentteki şartlar ile açık alanları dahil taban alanlarının toplamda yüzde 3'ü geçmemesi, muvakkat yapı ölçülerini aşmaması haliyle kamuya ait aile sağlığı merkezi yapılabilecek.

Ayrıca Yapı Kayıt Belgesi bulunan binalarda da yenilenebilir enerji kullanımına dair düzenlemeye gidildi. Bu doğrultuda, binanın ihtiyacı için güneş kaynaklı yenilenebilir enerji sistemleri yapılabilecek.

Yönetmelikle ticaret + konut kullanımlı yapılaşmış parsellerdeki kullanım oranında değişikliğe gitti. Bu bağlamda yönetmelikte "ticaret" veya "merkezi iş alanı" kullanımlı, plan notlarında konutun veya yüksek nitelikli konutun (rezidans) da yapılabileceğine dair hüküm bulunan alanlardaki ofis ve büroların konut olarak kullanımına dair şartlar da mevcut.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading