Yandex Metrica
SON DAKİKA
Resmi Gazete'de yayımlandı! Terör finansmanına darbe

Resmi Gazete'de yayımlandı! Terör finansmanına darbe

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan terör finansmanına büyük darbe vuruldu. Bakanlığın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında "terörün finansmanı" suçu kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri sebebiyle Osman Kavala'nın başkanlığını yürüttüğü Anadolu Kültür Vakfı'nın da aralarında bulunduğu bazı vakıf , şahıs ve şirketlerin mal varlıklarının dondurulması kararı alındı.

Gündem

23.01.2024, 22:01

Bakanlığın bügün Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre,Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun kapsamında ''terörün finansmanı'' suçu kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri sebebiyle bazı dernek, şahıs ve şirketlerin mal varlığı donduruldu. Buna istinaden PKK/KCK'ye finansman sağladığı gerekçesiyle kuruluş yeri Toronto olan Anadolu Kültür Vakfı ve 7 kişinin Türkiye'de bulunan mal varlıklarının dondurulmasına karar verildi. Ayrıca, El Nusra, DEAŞ ve El Kaide' ye finansman sağladığı gerekçesiyle 3 kişi ve 2 şirketin mal varlıkları donduruldu.

Kadıköy'de bisikletli Doğanay Güzelgün'e çarpan Temel Ünlü'ye rekor hapis cezası Haberi Görüntüle

AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan gençleri... Haberi Görüntüle

OSMAN KAVALA DETAYI

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, terör örgütlerine yardım ettiği tespit edilen vakıflardan olan, Anadolu Kültür Vakfı'nın başkanlığını Osman Kavala yürütüyor. Kuruluş yeri Toronto olan vakfın Türkiye'de bulunan mal varlıkları donduruldu.
Osman Kavala'nın Gezi kalkışması davasında yargılanması buna binaen tutukluluk hali devam ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading