Yandex Metrica

Reklam parası bitince İstanbul'un hazinelerine göz dikti: İmamoğlu'nun CHP liderliği için kaynak bulma telaşı

Reklam parası bitince İstanbul'un hazinelerine göz dikti: İmamoğlu'nun CHP liderliği için kaynak bulma telaşı

Ekrem İmamoğlu 849 milyon liralık devasa reklam bütçesi suyunu çekince, para bulmak için İstanbul'un kültür varlıklarını satmaya yöneldi. Ortaköy'deki 2 yalı devletin müdahalesiyle kurtuldu ama diğerleri o kadar şanslı olmayabilir.

Gündem

05.04.2024, 11:33

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 849 milyon liralık devasa reklam bütçesi tükenmeye yüz tutunca para bulmak için şehrin kültür varlıklarına göz dikti. İmamoğlu ilk olarak Beşiktaş Ortaköy'de bulunan Hatice Sultan ve Fehime Sultan yalılarını satmaya niyetlendi. Kendi ifadesiyle 'milyarlarca liralık' iki yalı, Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından İBB'den alınıp Hazine'ye devredilince İmamoğlu'nun 'reklam için kaynak' planları suya düştü. 

Ortaköy'de İmamoğlu'nun satmaya niyetlendiği Hatice Sultan Yalısı

Özgür Özel saçını mı boyattı, neden? İşte Özgür Özel'in gençleşmiş hali... Özgür Özel saçını mı boyattı, neden? İşte Özgür Özel'in gençleşmiş... Haberi Görüntüle

KENDİ REKLAMI İÇİN PARA SAÇIYOR 

Son iki yıldır cumhurbaşkanı adaylığı için kampanyalar düzenleyen ve İBB kaynaklarıyla sosyal medyada kendi reklamını yaptıran İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu engeline takılınca bu kez CHP Genel Başkanlığı için PR yapmaya başladı.

İBB bütçesi Twitter, Facebook, Instagram ve Youtube fenomenlerine harcandı. 2022 yılı için İmamoğlu'nun ayırdığı 849 milyonluk reklam bütçesi büyük miktarda eridi. Reklama bu devasa meblağı ayıran İmamoğlu, 2022 yılında sosyal konut yapımına 12 milyon, kentsel dönüşüme ise 492 milyon TL ayırmıştı. 

Teleferik faciasında belediyenin ihmali gün yüzüne çıktı: Seçim uğruna ertelendi! Teleferik faciasında belediyenin ihmali gün yüzüne çıktı: Seçim uğruna ertelendi! Haberi Görüntüle

ATATÜRK KİTAPLIĞI SATILACAK MI?

Paralar suyunu çekince satmaya niyetlendiği Ortaköy'deki yalıları Hazine'ye kaptıran İmamoğlu bu kez Atatürk Kültür Merkezi'nin hemen arkasında bulunan boğaz manzaralı Atatürk Kitaplığı'na musallat oldu. 1981'den beri hizmette olan kütüphane 5 Eylül itibariyle vatandaşın erişimine kapatıldı. İBB tarafından artık 'sadece araştırmacılara tahsis edilen' dev binada in cin top oynuyor. Buranın da İmamoğlu yönetimi tarafından yakında satışa çıkarılacağı sanılıyor. 

Vatandaşa kapatılan Boğaz manzaralı Atatürk Kitaplığı konumu itibariyle oldukça değerli bir mekân.

Hastaneye randevu almayıp gidenlere para cezası mı var? Randevusuz hastaneye gidenler kaç para ceza ödeyecek? Hastaneye randevu almayıp gidenlere para cezası mı var? Randevusuz hastaneye... Haberi Görüntüle

OSMAN PAŞA'NIN MİRASINI TALAN ETTİLER

Aynı İmamoğlu, Beşiktaş'ta eski Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin otopark bölümündeki 5 bin metrekarelik paha biçilmez araziyi Bahçeşehir Üniversitesi'ne peşkeş çekerek burada kazı yapılmasına müsaade etti.

Sözkonusu yerde Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa yalısının temelleri çıkmasına rağmen İBB izniyle inşaat devam etti ve yalı temelleri tahrip edildi. Buradan bazı tarihi eserlerin çıktığına ve bunların el altından yurtdışına kaçırıldığına ilişkin çok sayıda iddia ortada dolaştı. 

DEM Parti il binasında arama: Aramada örgütsel doküman, terör örgütü mensuplarının poster ve afişleri bulundu DEM Parti il binasında arama: Aramada örgütsel doküman, terör örgütü... Haberi Görüntüle

BİR SONRAKİ ADIMDA NEYİ SATACAKSIN?

Yalılar, kütüphane binası ve Osman Paşa arazisi derken İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Dolmabahçe'deki Swiss Otel arazisini gözüne kestirmiş ve 63 dönümlük paha biçilmez araziyi 7 milyar TL karşılığında satmak istemişti. İBB Meclisi'nce kabul edilen satış işlemi, CHP'li 2 meclis üyesinin mahkemeye başvurmasıyla şu anda yargıda. İmamoğlu, satışa karşı çıkan CHP'lileri İBB Meclisi'nden ihraç ettirmek istiyor.

Şahsi reklam giderleri için devasa bütçeleri harcamaktan çekinmeyen emlak zengini İmamoğlu'nun, kendisine ait gayrimenkulleri satarak kaynak yaratmak yerine İstanbullunun kültür hazinelerine göz dikmesi dikkat çekiyor. İmamoğlu'nun 'satış' için bir sonraki hedefinde hangi hazinenin olacağı merak konusu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading