Yanlı rapor düzenlemekle suçlamıştı! Ekrem İmamoğlu'na 'Bilirkişi' soruşturması

Yanlı rapor düzenlemekle suçlamıştı! Ekrem İmamoğlu'na 'Bilirkişi' soruşturması

Son dakika haberleri... Başsavcılık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bilirkişiyi hedef gösterdiği gerekçesiyle soruşturma başlattı. Ayrıca Ekrem İmamoğlu, cuma sabahı Çağlayan Adliyesi’ne giderek ifade verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında, hakkında açılan dava ve soruşturmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hakkında açılan dava ve soruşturmalarla görevlendirilen bilirkişiyi eleştiren İmamoğlu, Satılmış Büyükcanayakın'ın aleyhte raporlar hazırladığını iddia etmişti.

BİLİRKİŞİYİ YANLI RAPOR DÜZENLEMEKLE SUÇLAMIŞTI

Ekrem İmamoğlu, "heybedeki turpun büyüğünü açıklıyorum" diyerek, CHP’li belediyelerle ilgili soruşturmalarda sürekli olarak Satılmış Büyükcanayakın adlı kişinin, bilirkişi olarak atandığını ve bu ismin aleyhte raporlar hazırladığını iddia etti.

İmamoğlu, sanık olarak yargılandığı Beylikdüzü Belediyesi davası, İBB şirketleri İETT ve İSFALT ile Esenyurt ve Beşiktaş Belediyesi soruşturmalarında aynı bilirkişinin görevlendirildiğini öne sürdü.

İMAMOĞLU'NA 'BİLİRKİŞİ' SORUŞTURMASI

''Satılmış Büyükcanayakın.Var olmamış raporları yazan bilirkişi!" diyen İBB Başkanı, ''Aslında hiçbir şey yasadışı değildi, çünkü artık yasa diye bir şey yoktu'' ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, bugün düzenlediği basın toplantısında 'kamu görevlisini hedef gösterme ve yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlamasıyla resmen soruşturma başlattı. Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ifadeye çağırdı. İmamoğlu, cuma günü ifade verecek.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekremİmamoğlu hakkında bugün düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen bir kısım soruşturmalar ile kamu davalarında görevli bilirkişilerden biri olan şahsı, soruşturma şüphelileri lehine sonuç doğuracak karar verilmesi amacıyla alenen hedef göstermek suretiyle, ayrıca bu amaçla ismini de açıklayarak yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs ettiği tespit edildiğinden Türk Ceza Kanunu’nun 277 ve 288’nci maddeleri uyarınca resen soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca yazılı ve görsel medyada bu yönde söylemlerde bulunanlar için gerekli tespitin yapılarak soruşturma başlatılması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne talimat verilmiştir"

Avatar
Recep KIYATSIL