Yandex Metrica

Ramazan Kurtoğlu karamsar konuştu: Çöküş devam edecek, 3. Dünya Savaşı'na hazır olmalıyız

Ramazan Kurtoğlu karamsar konuştu: Çöküş devam edecek, 3. Dünya Savaşı'na hazır olmalıyız

Ünlü yazar Ramazan Kurtoğlu, dünyanın pandemi sonrası ekonomik ve siyasi krizlerle boğuşmaya başladığını belirterek bu dönemin sanılandan uzun süreceğini savundu.

Gündem

15.03.2024, 20:12

Altın, dolar gibi yatırım araçlarının yanında dünyayı yönlendiren pagan örgütler konusunda yaptığı açıklamalarla ilgi çeken yazar Ramazan Kurtoğlu, gıda ve enerji kriziyle boğuşan dünyanın geleceğine ilişkin karamsar konuştu. 

Kendi Youtube kanalındaki son vidyosunda pandemi sürecinin iki yıldır devam ettiğini hatırlatan Kurtoğlu, "Yeni büyük çöküş salgından çok daha uzun sürecek. Yeni salgınlar olabilir mi, olabilir ama ekonomik ve siyasi kırılganlık ve çöküş önümüzdeki 20 boyunca sürek" dedi. Kurtoğlu şunları söyledi:

23 Nisan bankalar açık mı 2024? 23 Nisan'da bankalarda işlem yapılır mı? 23 Nisan bankalar açık mı 2024? 23 Nisan'da bankalarda işlem... Haberi Görüntüle

İFLASLAR, İŞSİZLİK, ENERJİ KRİZİ...

"Daha yıkıcı, daha kalıcı yan etkileriyle karşılaşacağız. İnsanlık uzun yıllar boyunca muhtelif problemlerle karşılaşacak. 'Yeni büyük buhran' dediğimiz çöküşün en büyük belirtisi yüksek işsizlik olacak. Devasa üretim kayıplarıyla birlikte küçük ve orta ölçekli firmaların battığını göreceğiz. İflaslar dalga boyu artarak devam edecek, enerji krizi bunu daha da tırmandıracak."

Numan Kurtulmuş'tan Yeni Anayasa mesajı: Gelecek hafta siyasi partilerle görüşmeler başlanacak Numan Kurtulmuş'tan Yeni Anayasa mesajı: Gelecek hafta siyasi partilerle görüşmeler... Haberi Görüntüle

BANKA İFLASLARI KAPIDA 

"Ukrayna-Rusya savaşında da gördüğümüz gibi, milletlerarası ticaret çökecek. Gıda milliyetçiliği hortlayacak. 28 trilyon dolarlık küresel ticarete Rusya-Ukrayna krizinin vurduğu darbe şimdilik 1 trilyon dolar. Banka iflasları geliyor. Gıda ve su zincirinde kopmalar geliyor. Para isyanları, toplumsal olaylar yaşanacak. Olağanüstü haller ve sıkıyönetimler dünyası geliyor. Kıtlık demişken, ata tohumlarına sahip çıkalım. Tohum ve toprak her şey demektir, bunlara sahip çıkmak gerek."

Selahattin Demirtaş serbest mi kaldı? Selahattin Demirtaş için son durum ne, Kobani davası ertelendi mi? Selahattin Demirtaş serbest mi kaldı? Selahattin Demirtaş için son durum... Haberi Görüntüle

HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMAK ZORUNDAYIZ

"Et, süt, sebze üretiminin ciddi şekilde düştüğünü, gübre ve yem fiyatlarının olağanüstü derecede arttığını görüyoruz. Toplumun alt tabakası tükenmiş vaziyette. Orta tabakanın varlıkları eritilecek. Servet, üçgenin tepesine doğru giderek daha da tırmandırılacak. Savaş uzun sürecek... Ve bu savaş sadece Ukrayna'nın işgaliyle bitmeyecek. Diğer taraftan Çin'in Tayvan'ı işgal etmesi konuşuluyor. Çin'in Tayvan'ı işgali daha büyük ve yıkıcı sonuçlar doğurabilir. O vakit Türkiye her türlü opsiyona hazırlıklı olmak ve milli güvenliği için her türlü tedbiri almak ve sosyal barışını sağlamak zorundadır."

23 Nisan 2024 Çocuk Bayramı etkinlikleri! İBB, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda ücretsiz konser, etkinlik var mı? 23 Nisan 2024 Çocuk Bayramı etkinlikleri! İBB, 23 Nisan Çocuk... Haberi Görüntüle

BEŞİNCİ AŞAMADA DÜNYA SAVAŞI VAR

"2001 zayıf ihtimaller üzerinden küresel bir şoktu. 2008'de ABD krize girdi; bu birinci aşamaydı. İkinci aşamada AB ve Japonya krize girdi, hâlâ bu krizden çıkamadılar. Buna 'gelişmiş ekonomiler krizi' deniyor. Üçüncü aşamada Çin ve gelişmekte olan ülkeler krize girdi. Bu kategoriye biz de dahiliz. Dördüncü aşama salgınla başladı; Kazakistan ayaklanması, Ukrayna işgali şeklinde devam edip sıcak savaşa dönüştü. Beşinci aşamada küresel bir şok ile Üçüncü Dünya Harbi var. Kimseyi korkutmak istemiyorum. Ama en büyük opsiyon budur ve Türk milleti bu opsiyona hazırlıklı olmak durumundadır." 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading