Yandex Metrica

Protestoda arbede çıktı, İmamoğlu kaçtı

Protestoda arbede çıktı, İmamoğlu kaçtı

Eyüpsultan'da temel atma törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mahalleli tarafından protesto edildi. Konvoy protestocuları görmezden geldi, arbede çıktı. Arbede de bir kadın düşerek yaralandı. İmamoğlu alandan kaçtı.

Gündem

23.01.2024, 17:30

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesindeki Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi kapsamında temel atma törenine katıldı. İmamoğlu tören alanında bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.

PARKA SİTE YAPACAKLAR

Proje içinde kalan park alanının yıkılıp yerine site yapılmasına karşı olan vatandaşlar, Ekrem İmamoğlu ile konuşmak istedi.

Grup, İmamoğlu'nun makam aracını durdurmak istedi. Polisin uzaklaştırmak istediği protestocular önce İmamoğlu'nun koruma aracına ardından da makam aracına vurdu.

İMAMOĞLU PROTESTOSU SIRASINDA YAŞLI KADIN KANLAR İÇİNDE KALDI

Konvoyun vatandaşları görmezden gelerek yoluna devam etmesi üzerine, arbede çıktı.

Çıkan tartışmada önce İmamoğlu'nun koruma aracı durdurulmak istendi, ardından da makam aracına vuruldu.

Yaşanan arbede sırasında koruma aracını durdurmak isteyen Ayşe Topçu adlı kadın düşerek yaralandı. Kadının yüzünde ve dizlerinde kanama meydana geldi.

Bölgede yükselen tansiyonu düşürmek için polis devreye girdi.

İMAMOĞLU ALANDAN KAÇTI

Vatandaşlar bölgeden uzaklaştırılarak, konvoy için yol açıldı.

Ekrem İmamoğlu'nun içinde bulunduğu minibüs ve koruma araçları sokaktan uzaklaştı.

"6 AYDIR PARK TEMİZLENMİYOR"

Mahalle sakinlerinden Koray Akın olay sırasında yaptığı açıklamada, yeşil alan ve parkların yıkılacak olmasına tepki gösterdiklerini belirterek İmamoğlu'na şu ifadeleri kullandı:

''Siz gelmeden önce parkı temizlediler, 6 aydır park temizlenmiyor. Başkanım, parkı parça pinçik etmişler, dörde bölmüşler. Deprem olduğu zaman biz sitenin içinde mi toplanacağız. Biz sadece sizinle çay içmek istedik.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading