Protesto bahane zam şahane: Boğaziçi'nde en düşük akademisyen maaşı 8 bin TL oldu
Aylardır, eğitime ara vererek durdukları yerden Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'yu protesto eden akademisyenlerin en düşük maaşı dün yapılan memur zamlarıyla birlikte 8 bin TL oldu.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak ataması gerçekleştirilen Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı öğrenci ve akademisyen eylemleri devam ediyor.
Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinin 184. gününe girilirken akademisyenler cübbelerini giyerek hiçbir derse girmeden üniversitenin güney kampüsünde sırtlarını rektörlüğe dönüp protestolarını devam ettiriyorlar.
DURDUKLARI YERDEN ZAM ALDILAR
Dün açıklanan enflasyon rakamlarıyla beraber memur maaşlarına yapılan zam oranı da belli oldu. Memur maaşlarına getirilen zamlarla birlikte hiçbir derse girmeden protesto yapan akademisyenlerin maaşı da artış gösterdi.
EN DÜŞÜK MAAŞ 8 BİN LİRA OLDU
Memur maaşlarına yapılan yüzde 5.45'lik zam oranıyla birlikte Boğaziçi Üniversitesi'nde gün boyu, hareketsiz şekilde oldukları yerde duran ve başka bir şey yapmayan akademisyenler de yararlandı.
Enflasyon oranına bağlı olarak son yapılan zam oranıyla birlikte en düşük akademisyen maaşı 8 bin lira oldu.