Yandex Metrica

Prof. Dr. Sözbilir'den Hatay'daki depremlere ilişkin açıklama! 'Antakya fayı bu strese dayanamadı'

Prof. Dr. Sözbilir'den Hatay'daki depremlere ilişkin açıklama! 'Antakya fayı bu strese dayanamadı'

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Hatay'da meydana gelen Hatay'da meydana gelen depremlere ilişkin açıklamada bulundu. Sözbilir, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ilk depremden sonra oluşan gerilim birikmesiyle Antakya fayının kırıldığını açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremler sonrasında açıklamada bulunarak, "Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ilk depremden sonra oluşan gerilimin birikmesiyle Antakya fayı kırıldı" dedi. 

ATA AÖF sınav giriş belgesi nereden öğrenilir? ATA AÖF vize sınavı ne zaman, hangi tarihte 2024? ATA AÖF sınav giriş belgesi nereden öğrenilir? ATA AÖF vize... Haberi Görüntüle

"DEPREM ANTAKYA FAYINI TETİKLEDİ"

 Prof. Dr. Hasan Sözbilir, ilk bilgilerin, Hatay'da meydana gelen 2 depremin sismik kaynağının Antakya fayı olduğunu gösterdiğini ifade etti. 

Antakya fayında geçen hafta gözlem yaptığını ifade eden Sözbilir, "İlk büyük depremden sonra kırılan fayın güney ve kuzey ucunda gerilim birikimi olmuştu. Antakya fayı bu strese dayanamadı ve kırıldı. Büyük deprem Antakya fayını tetikledi. Geçen hafta bu fay üzerinde yaptığımız gözlemlerde fayın kırılmaya karşı zorlandığını gösteren çatlaklar gözlemiştik." diye konuştu. Prof. Dr. Sözbilir, halkın hasarlı binalara girmemesi, gerekmedikçe trafiğe çıkılmaması ve telefonların kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading