Yandex Metrica
SON DAKİKA
Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın "Kanal İstanbul" sözleri

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın "Kanal İstanbul" sözleri

Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Kanal İstanbul'un gerekliliği konusunda dört yıl önce Beylikdüzü'nde bir etkinlikte yaptığı konuşma tekrar gündem oldu.

Gündem

23.01.2024, 17:36

Bugün temel atma töreni gerçekleştirilecek olan Kanal İstanbul gündemiyle birlikte, Tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı, 2017 yılında o zaman Ekrem İmamoğlu'nun da ilçenin belediye başkanı olarak katıldığı Beylikdüzü'ndeki etkinlikte, 'Kanal İstanbul' projesinin şart olduğunu söyledi.

Ünlü Tarihçi Prof. Dr. Ortaylı konuşmasında, "Zaten Lozan değişti ve daha çok değişecek. Montrö Lozan'ın tashihi demektir. Daha da tashihi edilecek çünkü İstanbul Boğazı'ndan bu kadar şilep geçemez. Aksi takdirde her gün deniz kazaları olur haberiniz olsun. Yani bundan sonra ciddi bir hükümetin programı o çılgın kanal denen kanalın yapılmasıdır. Onu aklı başında jeologlar Celal Şengör gibileri evet diyorlar, bu iş lazım diyorlar. Çünkü İstanbul boğazları milletler arası bir trafiğe müsait değildir. Lozan ve Montrö zamanında buradan geçen gemilerin yoğunluğu yüzde 1'in de altında. Bu hacmi kaldıramaz. İstanbul'un nüfusu 1 milyondu boğaz işlemiyordu zaten. Şimdi bizim okuldan bile motor kalkıyor sabah akşam karşıya. Servisle taşıyacak halimiz yok. Her yakada 10'ar milyon adam yaşıyor" ifadelerini kaullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading