Yandex Metrica
SON DAKİKA
Prof. Dr. Cenk Yaltırak, isim vermeden Naci Görür'ü eleştirdi: Bu bilim değil

Prof. Dr. Cenk Yaltırak, isim vermeden Naci Görür'ü eleştirdi: Bu bilim değil

Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, dün akşam meydana gelen Hatay merkezli depremlerin ardından isim vermeden Naci Görür’ü eleştirdi ve halkı korkutmakla suçladı. Cenk Yaltırak, ''Adana’da deprem olacağını söyleyenlerin bilimsel konuşmadığını belirtti: “Sürekli deprem olan bir bölgede aynı şeyi defalarca söyleyip birinin tutması bilim olmuyor.” dedi.

Gündem

03.03.2024, 23:45

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli çifte depremin üzerinden 16 gün geçti. Toplamda 11 ili birden etkileyen 7,7 ve 7,6’lık yıkıcı depremlerin ardından dün akşam saatlerinde Hatay'da 3 dakika arayla şiddetli sallandı. 6.4 büyüklüğündeki Defne merkezli yeni depremi en büyüğü 5.8 olmak üzere onlarca artçı izledi.

Hatay merkezli depremlerin ardından yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'yı işaret etti ve yetkilileri uyardı. Naci Görür, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye sınırları içerisinde Ölüdeniz fayında artık büyük bir deprem beklemiyoruz. Adana’da bekliyoruz. Oraya da enerji transferi olabilir. Adana’da dikkatli olmak lazım.”

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, isim vermeden Naci Görür’ü eleştirdi ve halkı korkutmakla suçladı.

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

''AYNI ŞEYİ DEFALARCA SÖYLEYİP, BİRİNİN TUTMASI BİLİM OLMUYOR''

Cenk Yaltırak, ''Adana’da deprem olacak diyen kişilere lütfen bu haritadaki hangi fay deprem üretecek diye sorunuz? Mecidiyeköy otobüs durağında otobüs gelecek demek anlamlı değil. Anlamlı olan hangi hat gelecek bilgisidir. Adana’da deprem olabilir, ama depremin büyüklüğü, üretecek fayı belli değilse sadece halkı korkutmadır. Sürekli deprem olan bir bölgede aynı şeyi defalarca söyleyip birinin tutması bilim olmuyor.'' dedi.

Hopa'nın çilesi bitecek! Bakan Uraloğlu Artvin'de müjdeledi: Hopa-Borçka yolu köprü... Haberi Görüntüle

''ÇALIŞMASI VARSA OKUMAK İSTERİZ''

Sözlerine devam eden Cenk Yaltırak, şu ifadeleri kullandı;

''Adana’da aktif fay kategorisinde faylar var. Bunların üzerinde depremi periyodunu ve büyüklüğünü anlamlı bir çalışma bulunmuyor. Bu konuda konuşanların bir çalışması varsa okumak isteriz.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading