Yandex Metrica

PKK/YPG elebaşları ABD karargahında yaşıyor! Suriye'deki örgütün eski sözcüsü anlattı

PKK/YPG elebaşları ABD karargahında yaşıyor! Suriye'deki örgütün eski sözcüsü anlattı

Suriye'de 2017 yılına dek PKK/YPG'nin resmi sözcülüğünü yapan ve sonrasında örgütten ayrılıp Türkiye'ye kaçan Talal Silo önemli açıklamalarıyla yine gündemde. YPG elebaşı Ferhat Abdi Şahin ile birlikte örgüt yöneticilerinin SİHA korkusundan ABD karargahlarında yaşadığını anlatan Silo, YPG'de iplerin Kandil'e bağlı olduğunu bir kez daha ifşa etti.

Gündem

23.01.2024, 19:24

ABD Özel Kuvvetler Komutanı Raymond Thomas'ın "İsminizi değiştirin" şeklindeki tavsiyesiyle 2015 yılından beri Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tanımını kullanan terör örgütü PKK/YPG'de iplerin tamamen Kandil'e bağlı olduğu bir kez daha anlaşıldı. 

Suriye'de 2017 yılına kadar PKK/YPG'nin sözcülüğünü yapan Talal Silo, ABD destekli örgütten ayrılıp Türkiye'ye kaçtıktan sonra medyaya önemli açıklamalarda bulunmuş ve terör örgütünün işleyişini tüm detaylarıyla gözler önüne sermişti. Yıllar sonra bu kez Independent Türkçe'ye konuşan Silo, Suriye'deki PKK/YPG yapılanmasına ilişkin çarpıcı bilgiler verdi. 

Talal Silo, Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'a konuştu.

Kendisi Çobanbeyli bir Türkmen olan Silo, YPG'nin başındaki kişinin Ferhat Abdi Şahin (Mazlum Abdi) olduğunu sandıklarını ancak durumun böyle olmadığını belirterek şunları söyledi:

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular istemedi! Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular... Haberi Görüntüle

HER ŞEY SABRİ OK'A SORULUR, BAHOZ RAKKA'DA

"Kritik askeri kararlar Bahoz Erdal tarafından yürütülüyor. İşin bütün kontrolü Sabri Ok'ta (PKK'nın çatı yapılanması KCK'ını yöneticilerinden biri). Ülkenin kuzeyinde kurulan Suriye Demokratik Meclisi'nin yönetimi bile onda. Bölgenin ekonomisini de o yönetiyor, istihbaratını kontrol ediyor, siyasi kararlar ona sorulmadan alınmıyor. Siyasi işlerden sorumlu görünen Elder Halil de Sabri Ok'a sormadan bir şey yapmıyor." 

Bir dönem 'öldürüldü' denilen Bahoz Erdal'la suikast girişiminin ertesi günü konuştuğunu söyleyen Silo, "Telefon kullanmıyordu. Viber üzerinden haberleşiyordu. Suikast iddiasını yalanladı ve 'düşündüklerinden daha büyüğüm' demişti. Fakat o dönemden sonra işlerini Sofi Nureddin'e devretti. Bahoz'un şu anda Rakka'da olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz Dışişleri Bakanlığı'ndan 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz Haberi Görüntüle

ABD 'SİLAHLARI REJİME KARŞI KULLANMAYIN' DEDİ

YPG eski sözcüsü Talal Silo, 29 Ocak 2016 tarihinde Suriye'deki Lafarge çimento tesislerinde ABD, Fransız ve İngilizlerle bir toplantı yaptıklarını, ABD'li Brett McGurk ile YPG elebaşı Ferhat Abdi'nin de orada olduğunu ve yabancıların Ferhat Abdi'ye "Türkiye'nin Afrin'e girmesi durumunda size askeri bir destek vermeyeceğiz" dediklerini anlattı. 

Örgüte 'Suvar Rakka' adındaki grup üzerinden Rusya'nın da yardım ilettiğini anlatan Talal Silo, Amerikalıların getirilen silahları 'rejime karşı kullanılmama taahhüdü karşılığında' teslim ettiği bilgisini verdi. 

"Türkmenler adına silahları imza karşılığında ben alırdım. Süryaniler adına Gabriel Kino, Arap aşiretler adına Şeyh Bender alırdı. İmza atılırken bu silahların Suriye rejimine karşı kullanılmayacağı teminatı da istenirdi. ABD'liler gittikten sonra Kandil'den gelen Safkan adındaki bir PKK'lı silahları alırdı. Bizim dahi bilmediğimiz yerlerde depolanırdı. ABD'nin verdiği silahlar gerek TSK'ya gerekse de Suriye Milli Ordusu'na karşı kullanılıyor" diyen Silo, çocukların silah altına alınması işinin de tamamen Kandil'in projesi olduğunu söyledi. 

İBB arızayı gideremedi! Üsküdar-Samandıra Metro Hattı kullanıma kapatıldı İBB arızayı gideremedi! Üsküdar-Samandıra Metro Hattı kullanıma kapatıldı Haberi Görüntüle

HEDEF OLMAMAK İÇİN SİVİL ARAÇLA GEZİYORLAR

Silo, "Bu durum Mazlum Abdi'yi (Ferhat Abdi Şahin) dahi aşan bir mesele. Mazlum Abdi, silah altına alınan bir çocuğun gitmesine izin veremez. Çocukların silah altına alınması Kandil'in bir projesiydi. Çocuklardan devrimci yaratma ideali uğruna yapılırdı" dedi. 

2017'de Türk Hava Kuvvetleri'nin Suriye kuzeydoğusundaki Karaçok bölgesine yönelik hava operasyonlarını hatırlatan Talal Silo, "O kadar dehşet vericiydi ki SDG mensuplarının hepsi çöle kaçmıştı ve orada yaşamaya başlamıştı. SİHA saldırılarına karşı askeri bir tedbir alamıyorlar. ABD, SDG'ye hava araçlarına karşı koyabilecek silah vermiyor. SDG bu silahları rejimden istiyor. SDG yöneticileri SİHA'lara hedef olmamak için sivil araçlarla geziyorlar. Edindiğim bilgilere göre Mazlum Abdi dahil üst düzey liderler ABD'lilere ait karargâhlarda yaşıyor" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading