Yandex Metrica

PKK'ya Rus tokadı: Türkiye'nin olası harekatı için çekiliyorlar

PKK'ya Rus tokadı: Türkiye'nin olası harekatı için çekiliyorlar

Türkiye'nin sınır ötesi hava harekatıyla paramparça ettiği  PKK/YPG terör örgütüne bir kötü haber de Rusya'dan geldi. Olası kara harekatı öncesi Tel Tamr'de bulunan Rus birlikleri bölgeden çekilerek teröristleri savunmasız bıraktı.

Gündem

23.01.2024, 22:15

Geçen hafta Beyoğlu'nda gerçekleşen bombalı terör saldırısı sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarına yönelik Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nı başlatmıştı.  
Hain terör örgütünün barındığı noktaları bombalayan Mehmetçik, yaklaşık 300'e yakın teröristi imha etti. Hava harekatı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilere verdiği demeçte kara harekatının da olabileceği sinyalini vermişti. 

Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

BÖLGEYİ TAMAMEN TERK ETTİLER

Erdoğan'ın bu mesajının ardından Türkiye'nin son dönemde yakın ilişkiler sürdürdüğü Rusya'dan da "Operasyonlarda Türkiye'nin yanındayız" mesajı gelmişti. Rusya, bugün, bu açıklamasını somuştlaştıran bir hamle yaptı. Rus birlikleri, TSK'nın düzenlediği hava saldırıları öncesi güvenli sınır hattına yakın bir bölge olan Tel Tamr çevresinden ayrıldı. Ayrıca Rus birliklerinin, çekilmekle kalmayıp bölgeyi terk ettiği de öğrenildi.

Böylelikle Türkiye'nin olası bir kara harekatına karşı PKK'nın arkasına sığınabileceği bir güç kalmadı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading