Yandex Metrica
SON DAKİKA
PKK'ya katılım için HDP'de ikna eğitimi! Bomba detaylar ortaya çıktı

PKK'ya katılım için HDP'de ikna eğitimi! Bomba detaylar ortaya çıktı

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 26 zanlıdan 23'ünün tutuklanmasına ilişkin detaylar ortaya çıktı. Terör örgütüne katılım için HDP Suruç ilçe binasında "ikna eğitimi" almışlar.

Gündem

23.01.2024, 20:39

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi gününden bu yana deprem fırtınasının içinden geçerken eli kanlı terör örgütleriyle olan kararlı mücadele de devam ediyor.

Bu kapsamda Şamlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda birçok şüpheli gözaltına aldındı.

'PKK'nın yolundan giden şer..le yakın değilim!' demişti: CHP'li başkan adayının... Haberi Görüntüle

23 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınanlar arasında HDP Suruç İlçe Eş Başkanı Yaşar Gündüzalp ve DBP Suruç İlçe Başkanı Rojda Binici'nin de bulunduğu 24 şüpheliden 23'ü tutuklandı. Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturmaya ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Son dakika: Adana'da 4.0 büyüklüğünde deprem Haberi Görüntüle

HDP BİNASINDA İKNA EĞİTİMİ ALINMIŞ

Diyarbakır'da yakalanarak tutuklanan bir terörist, ifadesinde kendisiyle birlikte 11 kişinin terör örgütü PKK'ya katılmak amacıyla farklı illerden HDP Suruç ilçe binasına gittiğini, burada bir hafta boyunca örgüte katılım ve ikna eğitimi aldıklarını belirtti. HDP'liler tarafından otomobillerle sınır hattına götürüldüklerini ve yasa dışı yollarla Suriye'ye geçtiklerini anlatan terörist, burada YPG/PKK'nın silahlı eylemlerine katıldıklarını belirtti. Terörist, 3 ay sonra da illegal yollardan yeniden Türkiye'ye giriş yaptıklarını bildirdi.

10 il için sarı alarm! Meteoroloji kuvvetli sağanak ve kar... Haberi Görüntüle

DEVLETİ ZARARA UĞRATMIŞLAR

Bazı zanlıların, Akçakale ilçesindeki tarım arazilerini usulsüz evraklarla kiralayıp devleti zarara uğrattıkları ve haksız yere elde ettikleri 2 milyon liralık tarımsal destek ödemesini terörün finansmanı için kullandıkları tespit edildi.

23 Mart 1. sınıf BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak... Haberi Görüntüle

KADIN TETRÖRİST AKRABASINI TEHDİT ETTİRDİ

Soruşturma dosyasında PKK/KCK'ya üyelikten suç kaydı bulunan DBP Suruç İlçe Başkanı R.B'nin daha önce terör örgütüne kazandırdığı kadın terörist A.F. ile yaptığı görüşmenin detayları da yer aldı. R.B. ile A.F. arasındaki görüşmeye göre, Suriye'de örgüt faaliyetlerinin ardından tekrar Suruç ilçesine dönen A.F, ailesi tarafından ikinci eş olarak bir akrabasıyla evlendirilmek istendi. A.F, ilçe başkanı R.B'den evlendirileceği akrabasının tehdit edilmesini istedi. R.B'nin, HDP üyesi İ.B'yi tehdit için görevlendirerek teröristin talebini yerine getirdiği belirlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading