Yandex Metrica

Sitede Ara

PKK sofrasında HÜDAPAR korkusu: İşte o paniğin sahadaki gerçek nedenleri

PKK sofrasında HÜDAPAR korkusu: İşte o paniğin sahadaki gerçek nedenleri

14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan HÜDAPAR ve Zekeriya Yapıcıoğlu, linç kampanyasının hedefinde. PKK ile eyalet pazarlığına oturmaya hazırlananlar HÜDAPAR'ı birdenbire 'terör örgütü' ilan ediverdi. Oysa muhalif cenahtaki tedirginlik bambaşka bir nedene dayanıyor.

Gündem

03.04.2024, 21:20

PKK/YPG'nin siyasi uzantısı HDP ile 'eyalet' pazarlığı yapmaya hazırlanan Altılı Masa, 14 Mayıs'ta tercihlerinin 'Erdoğan' olacağını açıklayan HÜDAPAR'ı 'terör örgütü' ilan etti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2021 yılında üst üste bir araya gelerek Millet İttifakı'na dahil etmeye çalıştığı HÜDAPAR, Cumhur İttifakı'nın yanında tavır alınca linç kampanyasının hedefi oldu. 

Altılı Masa taraftarlarının 'terör örgütü' yaftası yapıştırmaya çalıştığı HÜDAPAR, CHP'nin iki ortağı Meral Akşener ile Ahmet Davutoğlu tarafından Millet İttifakı'na davet edilmişti.

90'lı yıllarda terör örgütü PKK'nın saldırılarına silahla karşılık vererek bölücülerle korakor mücadele eden Hizbullah bağlantılı HÜDAPAR, şimdi bebek katilleriyle aynı seviyede gösterilmeye çalışılıyor.

Oysa 23 yıldır bir tek şiddet eylemine bulaşmamış HÜDAPAR, aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu'da PKK'lı teröristlerin devletten sonra en çok çekindiği yapılanma durumunda. 

Parti, başta Diyarbakırlı Yasin Börü olmak üzere 37 vatandaşın katledildiği 6-8 Ekim 2014 olaylarında teröristlerin daha geniş ölçekte saldırılar düzenlemesinin önündeki en büyük 'sosyal' etken olmuştu.

Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ eş başkanlığındaki HDP'nin sokak çağrısıyla başlayan katliam zinciri, HÜDAPAR'ın sokaklarda devreye girmemiş olması halinde daha vahim bir duruma evrilme potansiyeli taşıyordu. 

PKK yandaşları 6-8 Ekim 2014 olaylarında HÜDAPAR destekçilerini de katletmişti. 

İlişkide olduğu herhangi bir terör örgütü, dağ kadrosu, şehir gerillası gibi yapılanma bulunmayan HÜDAPAR, şiddetten uzak ve tamamen legal bir pozisyonda siyaset yapıyor. 

Parti lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vereceğiz" açıklaması sonrası linç edilmesinin altında aslında bambaşka bir sebep var. 

PKK ve destekçilerinin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki pek çok yerleşim yerinde vatandaşları, oylarını HDP'ye vermeleri yönünde baskı altına aldığı biliniyor. Hatta bu durum seçim zamanı özellikle bazı belde ve köylerde milli iradenin açık şekilde gasp edilmesiyle sonuçlanabiliyor. 

Bakan Tunç'tan 'DEM Parti'ye kapatması davası açılacak mı' sorusuna yanıt: Terörle arasına mesafe koymazsa kaçınılmaz olur Bakan Tunç'tan 'DEM Parti'ye kapatması davası açılacak mı' sorusuna yanıt:... Haberi Görüntüle

BASKI VE TEHDİTLE OYLAR HDP'YE

Halkı tehdit ederek oyların blok halde HDP'ye akmasını sağlayan PKK cenahı, devreye bölgedeki en büyük rakibinin girmesiyle çok büyük rahatsızlık yaşıyor. Sandık çevrelerinde HDP'lilerin şimdiye dek bölge halkı üzerindeki tahakkümü, HÜDAPAR sayesinde kırılacak. 

Terör cenahının görece psikolojik üstünlüğünü sahada bundan böyle uygulayamayacağı konuşuluyor. Halkı tehdit ederek oyların HDP'ye gitmesini sağlayanlar, 2023 seçim sürecinde karşılarında üyeleri yine bölge halkından oluşan HÜDAPAR'lıları bulacak. 

Bundan önceki seçimlerde HDP/PKK'lıların etkin olduğu bölgelerde terör yandaşı sandık görevlileri, kendi mühür bastıkları pusulaları sandığa atıyor, vatandaş tehditlerden korktuğu için bir şey diyemiyor ve oylar blok halde HDP'ye gidiyordu.

Bu korku ortamının HÜDAPAR'ın devreye girmesiyle 14 Mayıs'ta bozulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Zira bölge halkı, bir tehdit ve baskı hissetmediğinde oy tercihini özgürce kullanabilir hale gelecek. 

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek kararı aldıklarını bu açıklamayla duyurdu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading