Yandex Metrica
SON DAKİKA
PKK'nın kirli 'Zaho' oyunu! Türkiye, teröristlerin yalanlarını ortaya çıkardı

PKK'nın kirli 'Zaho' oyunu! Türkiye, teröristlerin yalanlarını ortaya çıkardı

Terör örgütü PKK'nın Irak'ın Dohuk şehrini vurduğu olayda birçok insan öldü ve yaralandı. PKK destekçileri ve İran destekli gruplar saldırıyı Türkiye'nin yaptığı yalanı ile halkı Türkiye'ye karşı kışkırtmaya çalıştı. Güvenlik kaynaklarından ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda PKK'nın Zaho oyunu deşifre edildi.

Gündem

23.01.2024, 19:34

Güvenlik kaynaklarından "TSK’nın atışları sonucu sivillerin zarar gördüğü" iddiasına yalanlama geldi:

Irak’ın kuzeyinde Parakh köyü civarında bir patlama sonucunda ölen ve yaralanan insanlar olduğuna dair bazı bilgiler alınmıştır. Terör örgütü PKK/KCK yanlısı yayın yapan medya organlarında ise TSK'nın, Duhok'ta düzenlediği sözde atışlar nedeniyle sivillerin hayatını kaybettiği yönünde  haberlere rastlanmaktadır.

Güvenlik kaynakları, konuya ilişkin açıklamasında, Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda terör örgütünün dağılma noktasına geldiğini, örgütün içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan, dezenformasyon gibi ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olduğunu bildirdi.

Terör örgütü PKK/KCK'nın masum sivilleri hedef aldığı, bölge halkının köylerine, tarla ve bahçelerine gidemediği gerçekleri biliniyorken bu tür haberlerin, dikkatleri dağıtmak, algı oluşturmak için maksatlı ve yanlı olarak yayınlandığı kaydedilerek, söz konusu olayın teröristler tarafından düzenlendiğinin anlaşıldığı ifade edildi.

Bursa'da bulunan yeni fay hattı panik yarattı! Büyük Marmara depremi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN IRAK'A İŞ BİRLİĞİ MESAJI: FAİLLERİ AÇIĞA ÇIKARALIM

Mesajda, Türkiye'nin sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısında olduğu vurgulandı Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Dohuk Vilayeti’nde gerçekleştirilen saldırı hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, saldırıda, ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin ise yaralandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, yakınları başta olmak üzere dost ve kardeş Irak halkına ve Hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır. Türkiye terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürütmektedir. Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir."

Şiddetli kar ve şiddetli fırtına geliyor! Meteoroloji uyardı: İstanbul, Bolu,... Haberi Görüntüle

"FAİLLERİN AÇIĞA ÇIKARILMASI İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ"

Türkiye'inn gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazır olduğunu söylenen açıklamada, "Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz" denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading