Yandex Metrica
SON DAKİKA
PKK'nın günahlarını gizlediler

PKK'nın günahlarını gizlediler

Türkiye, orman yangınları ile mücadele ederken Cüneyt Özdemir ve Gürsel Tekin, yangının faillerini görmezden gelerek adeta hedef şaşırtırcasına açıklamalar yaptılar. BirGün gazetesi ise algı operasyonunu manşetlerine taşıdı.

Gündem

23.01.2024, 17:43

Türkiye 2 gündür ülkenin birçok kesiminde 'eş zamanlı' olarak çıkan orman yangınlarıyla mücadele halinde. Yangınları söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam sürerken bakanlar çalışmaları yerinde takip ediyor. Belediyelerin ve bakanlıkların imkanlarının yeterli gelmediği noktalarda ise TSK yangın söndürme faaliyetine havadan ve karadan destek veriyor.

Yangınların nedeni olarak PKK'nın sabotaj ihtimali öne çıkmış durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz Bayramı paylaşımı: Orta Asya'dan Balkanlar'a... Haberi Görüntüle

İFADELERİ ADETA TEK BİR MERKEZDEN ÇIKMIŞ GİBİ

Türkiye, bütün imkanlarıyla yangını söndürme çalışmalarına kilitlenmişken Cüneyt Özdemir ve Gürsel Tekin kişisel Twitter hesaplarından paylaşımlar yaparak adeta hedef şaşırttılar.

İşte o açıklamalar:

Gürsel Tekin: Rusya'ya teşekkür ederiz. Peki ne oldu da Ukrayna'ya, Gürcistan'a yangın söndürme uçağı gönderen Türkiye bugün uçaksız kaldı? Onu da aşağıda yazacağım. AKP zihniyeti bir kurumu daha çökertti, Türkiye'yi buna mahkum etti. Peki Bakan istifa eder mi? Ormanlarımız yanıyor niye istifa etsin, Türkiye cehenneme döndü niye istifa etsin, kalkacak uçak yok, söndürecek işçi yok, niye istifa etsin? Rant varken, jetlerle dolaşmak varken, millet ölüyor diye niye istifa etsin? AKP zihniyeti bu.

BirGün: Türkiye'nin birçok yerinden yangın haberleri geliyor. Manavgat'taki büyük yangın ise hala kontrol altına alınamadı. BirGün, 1 ay önce THK uçaklarının nasıl çürümeye terk edildiğini yazmıştı.

Cüneyt Özdemir: Orman yangınları ulasal bir felakete dönüşmüş durumda... Şu anda bilgilendirme için bile doğru dürüst bir koordinasyon olmadığı görülüyor. Hükümetin henüz durumun vehametini anladığını zannetmiyorum. Tarım Orman Bakanı'nın bu işin altından tek başına kalkamayacağı ise kesin!

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading