Yandex Metrica
SON DAKİKA
PKK'nın din yapılanması gün yüzüne çıktı! İşte Emniyet'in hazırladığı fezlekeden şok eden detaylar

PKK'nın din yapılanması gün yüzüne çıktı! İşte Emniyet'in hazırladığı fezlekeden şok eden detaylar

PKK terör örgütünün din yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında Emniyet'in hazırladığı fezleke ortaya çıktı. Fezlekede Abdullah Öcalan'ın talimatıyla kurulan DİAYDER ile ilgili yüzlerce delil yer alırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gassal olarak sokan DİAYDER'i şemalarla anlatılıyor. İşte Emniyet'in dernek ile ilgili şeması...

Gündem

23.01.2024, 18:33

PKK terör örgütünce kurulan Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyesi 23 kişi hakkında dava açılmıştı. Soruşturma kapsamında, 1978 yılında Marksist, Leninist ve Maoist bir ideolojiye sahip olarak kurulan PKK, büyük ölçüde dindar ve muhafazakâr toplum yapısına sahip olan Türkiye'de etkinliğini artırmak için bir süre sonra İslamiyet'e yönelik görüşlerini yumuşatmaya başladı.

Kış lastiği takmama cezası ne kadar, kaç TL 2024? Kış... Haberi Görüntüle

DİAYDER 2008 YILINDA ELEBAŞI ABDULLAH ÖCALAN'IN TALİMATI İLE KURULDU

SABAH gazetesinin haberine göre, 2007 yılındaki KCK yapılanmayla örgüt din açılımı da yaptı. KCK sözleşmesinde karar verilen Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER), 2008 yılında elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatıyla kuruldu. Dernek, başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde taban bulduğu bölgelerde dini kullanarak terör örgütünün propagandasını yaptı.

Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele mesajı: 600 bin mesai arkadaşımızla teröristlerin... Haberi Görüntüle

DERNEK GÖRÜNÜMLÜ PKK DERNEĞİNİN ŞEMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada örgüt yapılanması tamamen deşifre edildi. Savcılığın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinin hazırladığı fezlekede, sivil toplum kuruluşu görünümlü PKK derneğinin yapısı şemalarla anlatıldı.

31 Mart'ta marketler açık mı? Seçim günü A101-BİM-ŞOK-Migros açık mı,... Haberi Görüntüle

HER BİR ŞÜPHELİ HAKKINDA İDDİA VE DELİLLER SIRALANIYOR

Fezlekede, DİAYDER'in merkezi örgütlenmesi, yönetim ve denetim kurulları, din âlimi görünümlü şüphelilerin bu dernekteki görevleri ve konumları tek tek gösteriliyor. Her bir şüpheli hakkındaki iddia ve deliller ayrı ayrı sıralanıyor.

Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu Haberi Görüntüle

MERKEZİ ÖRGÜTLENMEDE YER ALAN ŞÜPHELİLER

Emniyetin hazırladığı şemalarda, DİAYDER'in merkezi örgütlenmesinde yer alıp örgütsel faaliyetlerde bulunduğu değerlendirilen dernek üyeleri ve iltisaklı şüpheliler şöyle:
Fahrettin Ülgün, Mehmet Şimşek, M. Emin Aslan, Ekrem Baran, Sefa Mehmetoğlu, Rıza Oğur, Enver Karabey, Ali Demir, Aydın Ayhan, Nezir Erdemci, Hasan Karahan, Fevzi Barış, A. Fuat Hatip, Nasri Tonguç, A. Hadi Öztekin, Mehmet Nas, Mehmet İnan, Mehmet Işık, İbrahim Şek, Halil Bulut.

Antalya'da AK Parti'ye büyük katılım: CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi... Haberi Görüntüle

MERKEZİ ÖRGÜTLENMEDE YER ALANLARDAN  5'İ İBB'DE İŞE ALINDI

Şemalarda 7 kişinin de Rıza Oğur ve Halil Bulut'a bağlı hareket ettiği belirtiliyor. Legal görünümlü derneğin başkanı Ekrem Baran'ın altında 7 kişilik yönetim kurulu, önceki dernek başkanı Mehmet Şimşek'e de 5 kişilik sözde denetim kurulunun bağlı olduğu kaydediliyor. Şüphelilerden Fahrettin Ülgün, Mehmet Emin Aslan, Aydın Ayhan, Mehmet İnan ve Mehmet Işık'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) gassal olarak işe alındığı vurgulanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading