Yandex Metrica

PKK'lılar Musul yakınında cayır cayır yakıldı: MİT SİHA'sından nokta atışı

PKK'lılar Musul yakınında cayır cayır yakıldı: MİT SİHA'sından nokta atışı

Son dakika haberi... PKK'ya darbe üstüne darbe indiriliyor. Örgütün eğitim sorumlusu İzzettin İnan'ın Gara'da öldürülmesinin ardından bu kez MİT'e ait SİHA'lar Musul semalarındaydı.

Gündem

23.01.2024, 19:33

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe indiriyor.

Örgüt için çok önemli bir isim olan 'Dersim Malatya' kod adlı İzzettin İnan'ın Irak kuzeyindeki Gara kampında avlanmasının ardından bu kez Musul batısında PKK'lıları taşıyan bir araç nokta atışla vuruldu. 

Türkmen kenti Tel Afer ilçesine bağlı Dicle köyü çevresinde seyir halinde olan aracın içerisinde üst düzey PKK'lılardan en az 5 teröristin olduğu belirtiliyor. 

MİT'e ait bir SİHA tarafından hedef alınan araç tamamen yandı. PKK'lı grubun içerisinde bir de kadın terörist bulunduğu öğrenildi. 

Irak güvenlik güçleri operasyonun ardından bölgede incelemeler yaptı.

Araç içerisinde 5 PKK'lının öldürüldüğü bilgisi, terör örgütüne yakın kaynaklarca da doğrulandı. 

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

PKK'YI YAKAN MÜHİMMAT: MAM-C

Operasyon sonrası bölgeden yansıyan fotoğraflar, PKK'lıları taşıyan aracı imha eden mühimmatın ROKETSAN yapımı SİHA füzesi MAM-C olduğunu ortaya koydu. Havadan yer hedeflerine atışlar için tasarlanan mini akıllı mühimmat, yoğun olarak SİHA'lar tarafından kullanılıyor. Sabit ya da hareketli hedeflere karşı yüksek vuruş hassasiyetine sahip MAM-C yaklaşık 1 metre uzunluğunda ve 6,5 kilogram ağırlığında. 

Fırlatıldıktan sonra 8 kilometre menzildeki hedefleri etkili bir şekilde vurabilen MAM-C'nin 5 farklı harp başlığı tipi bulunuyor: Çok maksatlı başlık, parça tesirli, zırh delici, yangın çıkarıcı ve yüksek infilaklı parçacık etkili. 

Musul yakınlarındaki son operasyonda hangi harp başlığının kullanıldığı bilinmiyor ancak teröristlerin araç içerisinde tamamen yanıp kömürleştiği fotoğraflardan da anlaşılıyor. 

    


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading