Yandex Metrica

PKK'lı Duran Kalkan, İran'a 'demokratik toplum', Türkiye'ye 'faşist diktatörlük' dedi: 2023 dönemeçtir

PKK'lı Duran Kalkan, İran'a 'demokratik toplum', Türkiye'ye 'faşist diktatörlük' dedi: 2023 dönemeçtir

Güvenlik güçlerinin etkili mücadelesiyle çöküşe geçen PKK'da elebaşı Duran Kalkan kuyruğu dik tutmaya çalışıyor. 2023 yılı mesajlarını örgütün propaganda aygıtları üzerinden veren Kalkan, İran'da demokratik İslamî devrimin iyi bir şey olacağından bahsederken Türkiye'ye 'diktatörlük' dedi.

Gündem

15.03.2024, 03:43

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin etkili operasyonlarıyla Zap bölgesinden de temizlenen ve üst üste darbeler yiyen terör örgütü PKK 2023 yılına girerken yandaşlarına umut mesajları vermeye çalışıyor. 

Örgütün çatı yapılanması KONGRA-GEL, yayınladığı bildiride "2023 yılı AKP-MHP faşizminin çöküş yılı olacak" iddiasında bulunurken PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından Duran Kalkan ise hayli ilginç mesajlar verdi. 

Mahsa Amini'nin gözaltındaki ölümü sonrası başlayan olaylarda sokaktaki İranlı kadınları överken Tahran rejimini yüceltmeye çalışan PKK'lı Kalkan, göstericilerin sırayla idam edildiği İran'ı 'demokratik toplum' olarak niteledi. 

İran'da 'reformist İslamî yönetimin' iyi bir gelişme olacağını savunan Kalkan, "Mevcut serhildanlar buna yol açabilir, rejimi İslamî yönlü de olsa özgürlükler temelinde demokratik değişime yöneltebilir. Kadın özgürlüğüne dayalı demokratik İslamî bir İran bütün Ortadoğu için, Asya için, tüm dünya için yepyeni ufuklar açan bir alan haline gelebilir" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Bakan Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Bakan Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama Haberi Görüntüle

'FAŞİST DİKTATÖRLÜK' YIKILACAK 

Türkiye'de ise en büyük dileğinin 'AKP-MHP faşizminin yıkılması' olduğunu dile getiren PKK elebaşı, Türkiye'de 'faşist diktatörlüğün hüküm sürdüğünü' iddia etti. 2023 yılının köklü değişimlerin yaşanacağı ve 'faşist diktatörlüğün yıkılacağı' bir yıl olacağını savunan Duran Kalkan, "Önümüzdeki yıl Türkiye’de yönetimin yenilenmesini gerektiriyor. Böyle bir sürece girilmiştir. Bu yenilenme nasıl olacak? İşçe cevabı aranan soru budur ve kolay cevap verilemiyor" ifadesini kullandı.

Altılı Masa'nın 'yumuşak geçiş' için önemli olduğunu dile getiren Kalkan şöyle konuştu:

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist öldürüldü Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

MUHALEFET CİDDİ BİR HATA YAPMAZSA...

"2023 yılı köklü değişimin, dönüşümün yaşanma yılıdır. Türkiye için bir dönemeçtir, bu dönemeç nasıl dönülecek, onu göreceğiz. AKP-MHP faşizminin çeşitli komplolarla ömrünü uzatmaya çalışması en kötü durumdur. En zayıf olasılık da oluyor. AKP bunu başarmak için çalışıyor, devlet imkanlarını, Türkiye’nin imkanlarını tüm yönleriyle bu yönde kullanıyor, bu açık bir gerçektir. Bu anlamda zayıf görmemek lazım ama takati tükettiği de ortadadır. Eğer diğer güçler, devrimci demokratik güçler, muhalefet ciddi hatalar yapmazlarsa en azından yumuşak değişimle AKP-MHP faşizmi yıkılacak. Dahası demokratik devrimle faşizmin aşılmasına kadarda gidilebilir."

Son birkaç yılda PKK, tarihinin en büyük darbelerini yedi. Terör örgütünün sözde sorumluları Milli İstihbarat Teşkilatı'nın kararlı takibiyle etkisiz hale getirildi.   

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading