Yandex Metrica
SON DAKİKA

PKK elebaşından 'uluslararası güçler' itirafı: Pek çok devlet selam gönderdi

PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Remzi Kartal'ın "ABD yönetimiyle düzenli mesajlaşıyoruz" itirafının ardından bir ifşaya daha örgütün elebaşılarından Sabri Ok imza attı: "Birçok devlet bize haber gönderdi. Eylemsizlik kararını böylece aldık. 14 Mayıs seçimleri gerçekten çok önemli."

Gündem

23.01.2024, 20:39

Terör örgütü PKK'nın Avrupa sorumlularından Remzi Kartal'ın "ABD yönetimiyle düzenli mesajlaşıyoruz" itirafının ardından şimdi de örgüt elebaşı Sabri Ok'un beyanları gündeme damgasını vurdu. 

Kendilerine birçok devletin haber gönderdiğini ve seçimlere dek eylemsizlik kararı almalarının istendiğini söyleyen Ok, "Şunu söylemeliyim: Şüphesiz birçok kişi, birçok devlet, uluslararası güçler, bazen doğrudan ve açık bir şekilde, bazen farklı şekillerde yönetimimize haber gönderdiler, selamlar gönderdiler. 'Eğer eylemsizlik kararı, ateşkes kararı alırsanız biz üzerimize düşen rolü oynayacağız' dediler" ifadelerini kullandı. 

14 Mayıs'a dek aldıkları sözde eylemsizlik kararını uluslararası güçlerin talebiyle açıkladıklarını söyleyen PKK elebaşı Sabri Ok, 14 Mayıs 2023 seçimlerinin hayati önemde olduğunu, PKK'nın muhalefete yönelik desteğinin yadırganmaması gerektiğini iddia etti. 

Sabri Ok

"Bugüne kadar yapılan seçimler toplum tarafından rutin ve normal olarak görülüyordu. Ama bu sefer öyle değil. O yüzden gerçekten bu seçim çok önemli" diyen Sabri Ok, terör örgütünün propaganda aygılarında yayınlanan söyleşisinde şunları söyledi:

CHP'deki para kulesi soruşturmasında yeni gelişme: Canan Kaftancıoğu ve ismi... Haberi Görüntüle

TABİİ Kİ BİRİLERİNE DESTEK VERECEĞİZ

Eylemsizlik ve ateşkes talebinde bulunan güçler aldığımız kararı gördüler ama Türk devleti bu kararı tanımıyor. Saldırılar sürerse bu durum böyle devam edemez. Herkes bu seçimin öneminden bahsediyor. 14 Mayıs seçimlerinin öneminin biz farkındayız. Bu seçim gerçekten çok önemli. Bu iktidar ulus devlet aklıyla, Avrasya aklıyla, Ergenekon aklıyla 20 yıl boyunca iktidarda kaldı. Ama artık bu iktidarın devam etmesi mümkün değil. 

Vay efendim heval Abbas (Duran Kalkan) şunu destekliyoruz, bunu desteklemiyoruz demiş. PKK'yı ne sanıyorlar? PKK zaten ideolojik ve siyasi bir harekettir. Amacımız siyaset yapmak. Tabii ki birilerine destek vereceğiz, birilerine vermeyeceğiz. Yani AKP, PKK'dan ne istiyor? Hiç siyasetten bahsetmesin istiyor. Faşistler PKK'nın siyasetten bahsetmesini istemezler. Elbette siyaset yapıyoruz. Bizim görevimiz de görüşlerimizi belirtmektir. Birileri bundan istifade edebilir, birilerinin de hoşuna gitmeyebilir.

HDP'nin Yeşil Sol Parti kimliğiyle seçime girme kararı doğru ve makul. Kürt halkının ve demokratik siyasi hareketinin geçmişten tecrübeleri var. Partilerinin, logolarının değişmesi bir günlük iştir. Öğrenmeli ve oylarını kullanmalıdırlar. Bu durum HDP'ye bir şey kaybettirmez.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading