Yandex Metrica
SON DAKİKA
PKK elebaşı Karayılan saklandığı delikten konuştu! Bölücü diliyle 'Alevi ve Kürt' çıkışı yaptı!

PKK elebaşı Karayılan saklandığı delikten konuştu! Bölücü diliyle 'Alevi ve Kürt' çıkışı yaptı!

Seçim sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açıkça destek veren ve seçim süreci boyunca sürekli açıklamalar yapan PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan, 28 Mayıs hezimetinin saklandığı delikten konuştu. Seçim hezimetinin ardından Kılıçdaroğlu'na övgüler yağdırmaya devam eden Karayılan, seçimin kaybedilmesinin nedenini ise Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" olmasına bağladı.

Gündem

22.02.2024, 11:20

Terör örgütleri FETÖ ve PKK'nın desteğini alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs yenilgiye uğradı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan %52.18 oy alırken Kılıçdaroğlu %47.82 oranında oy aldı.

Türkiye tarihinde bir ilk: Ay'a milli hibrit roket motoruyla çıkılacak! Haberi Görüntüle

KOLTUĞU BIRAKMAYACAĞINI SÖYLEDİ 

Seçim yenilgisinin ardından Kılıçdaroğlu'nun istifası beklenirken "Mücadeleye devam edeceğim. Buradayım" mesajıyla koltuktan kalmayacağının sinyalini verdi. Kılıçdaroğlu faturayı da MYK'ya kesti.

2024 MARDİN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin'de hangi... Haberi Görüntüle

PKK ELEBAŞI MURAT KARAYILAN SAKLANDIĞI DELİKTEN KONUŞTU

Seçim sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek veren terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan seçim sonuçlarına ilişkin konuştu. 

Buzağı desteği ne zaman hesaplara yatar? 2023/1. dönem buzağı desteği... Haberi Görüntüle

"ALEVİ KİMLİĞİNDEN DOLAYI SEÇİLMEDİ"

Saklandığı ininde terör örgütü PKK'nın ajansına konuşan Karayılan seçimi kaybetmesine rağmen Kemal Kılıçdaroğlu'na övgülerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" kimliği sebebiyle seçilemediğini savunan Karayılan fitne yaymak için zehirli bir dil kullandı.

Survivor All Star düelloyu kazanan yarışmacı kim oldu 14 Mart?... Haberi Görüntüle

"BİR ALEVİ KÜRT'ÜN CUMHURBAŞKANI OLMASINA İZİN VERİLMİYOR"

Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın tekrar seçilmesinden rahatsız olan ve bunu sorgulayan Karayılan, "Bence artık gerçekleri açık bir biçimde dile getirmek gerekiyor. Bana göre artık 'kral çıplak' demenin zamanı gelmiştir. Erdoğan'ın karşısındaki rakibi bir Kürt'tü ve bir Alevi'ydi. Bunun için oy verilmedi. Açık ki, Türkiye Cumhuriyeti sisteminin biçimlendirdiği sosyoloji, bir Alevi Kürt'ün cumhurbaşkanı olmasına yol vermiyor. Doğru; belki devlet içerisinde de birileri değişim olmasını istemiş olabilir ama burada devletin o kadar gücünün kullanılması bir plan ve projenin sonucudur. AKP-MHP-Ergenekon'un öncülüğündeki bu cumhuriyet sistemi bir sosyoloji yaratmıştır. Bu sosyoloji Sünni ve ırkçı bir sosyolojidir. Türk-İslam sentezine dayalı dinci-ırkçı eğilimi yoğurmuşlardır. Esas önemli nokta burasıdır." ifadeleriyle fitne çıkaracak söylemlerde bulundu.

Kirli ittifak bir kez daha kanıtlandı: CHP'li isimler kendi adayları... Haberi Görüntüle

 KILIÇDAROĞLU'NA ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Kılıçdaroğlu'na övgüler sıralayan Karayılan, "Kılıçdaroğlu göründüğü kadarıyla dürüst bir insan. Yıllarca devlete hizmet etmiş birisi. Ömrünü buna vermiş. Hiç rüşvet, yani haram yememiş. Bir çalışma yürüttü. Aslında diyalogları ile birçok kesimi bir araya da getirmeyi başardı. Bu konuda kişiliği hakkında denilecek bir şey yok. Ama kimliği reddedilmiştir. Bu bir gerçektir." dedi.Bölücü ve ayrıştırıcı söylemlerini algılara oynayarak yansıtmaya çalışan Karayılan fitne ateşini şu sözlerle körüklemeye çalıştı;"Bakın; belki gençler bilmez ama yetişkinler bilir. Eskiden Adalet Partisi'nde Kamuran İnan isimli birisi vardı. Sürekli Demirel'le olan, Adalet Partisi'nin önde gelen isimlerinden birisiydi. Bitlisli, tanınan bir aileden gelen bir kişiydi. Devletle birlikte olan bir çevreydi. Kürt'tüler ama "biz Kürt'üz" demiyorlardı.

Bakan Koca Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi: 'Motor... Haberi Görüntüle

"ALEVİYİM DEDİ AMA KÜRT OLDUĞUNU SÖYLEMEDİ"

Aslında Kılıçdaroğlu da "Aleviyim" dedi ama Kürt olduğunu söylemedi. Ancak herkes Dersimli bir Kürt olduğunu biliyordu. Kamuran İnan, 7-8 dil bilen birisiydi. İhtisası diplomasi üzerineydi. Demirel hükümetleri her kurulduğunda o da bakanlar kurulunda yer alırdı. Ama beklentisi olan dış işleri bakanlığı değil de enerji bakanı, vb. farklı bakanlıklara veriliyordu. Özcesi Süleyman Demirel zamanında ne kadar hükümet kurulmuşsa o hep bakandı ama hiçbir zaman dış işleri bakanı olmadı. Onun beklentisi ise dış işleri bakanı olma yönündeydi. Çünkü uzmanlığı o alandaydı. Sonuç itibarıyla ölmeden önce Kamuran İnan şöyle söyledi: "Türkiye anayasasında yazılmamış bir yasa vardır. O da bir Kürt'ün dış işleri bakanı olamayacağı yasasıdır. Nokta!" Eğer bir Kürt dışişleri bakanı olamıyorsa, o zaman bir Kürt cumhurbaşkanı da olamaz."

İzmir hizmet istiyor! Hamza Dağ net konuştu: İzmir için önemli... Haberi Görüntüle

"DEVRİM NİTELİĞİNDE GELİŞME OLURDU"

ABD'de Obama'nın siyahi olmasına rağmen seçildiğini söyleyen Karayılan, "Eğer ki Türkiye'de Kılıçdaroğlu seçilseydi, bu Türkiye'de devrim niteliğinde bir gelişme olurdu. Fakat Türkiye'de bir proje olarak oluşturulan sosyoloji yol vermediği için kaybetmiştir. Kaybetmesinin esas nedeni budur." iddiasında bulundu .Kimlik ve mezhep söylemiyle bölücülüğü körükleyen Murat Karayılan, Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur öncesi büründüğü milliyetçi rolünü de eleştirdi.

Ramazan ne zaman bitiyor? 2024 Kadir gecesi ne zaman? Ramazan... Haberi Görüntüle

CHP SÖYLEM DEĞİŞTİRDİ 

CHP'nin PKK ile ilişkilendirilmesinin ardından söylem değiştirdiğini ve bunun yanlış olduğunu savunan Karayılan, "CHP, söylem değiştirdi. Halbuki böyle yapacağına, çözüm, demokrasi, barış, ekonomi vb. politikasında ısrar etseydi ikinci turda daha fazla oy alabilirlerdi. Kısacası böylesi yanlışlar da yaptılar. Belirttiğim gibi daha farklı yanlışları da vardı ama esas olanlar onlar değildi. Esas olan kimlikti ve sistemin yarattığı sosyolojiydi; onlar yol vermedi, reddettiler. Bu nedenle artık görev almaması gereken bir kişiye oy tahvil edildi ve Kılıçdaroğlu'nun önüne geçildi. Seçimin en önemli ve esas sonuçlarından birisi budur." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading