Yandex Metrica

PKK elebaşı İlham Ahmed: Amerika'dan işareti aldık, Suriye'de seçim yapacağız

PKK elebaşı İlham Ahmed: Amerika'dan işareti aldık, Suriye'de seçim yapacağız

Beyaz Saray'da ağırlanan PKK elebaşı İlham Ahmed, ABD'nin onayıyla Suriye'deki işgal bölgesinde seçimlere hazırlandıklarını açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 18:03

Suriye'nin 3'te 1'ini ABD desteğiyle işgal eden terör örgütü PKK/YPG, ülkeyi resmen bölmek için harekete geçti. Hakim olduğu yerlerde 500 bini aşkın Suriyeliyi göç etmek zorunda bırakan örgüt, işgali meşrulaştırma amacıyla bölgede seçim düzenleyecek. 

Gelişmeyi birkaç gün önce Joe Biden yönetimince Beyaz Saray'da ağırlanan PKK/YPG elebaşı İlham Ahmed duyurdu. Örgüt medyasına geçtiği görüntülü mesajda Ahmed, PKK'ya ABD'nin finans ve mühimmat desteğinin devam edeceğini, kendilerinin de Suriye kuzeyi ve doğusunda seçim düzenleyeceklerini anlattı. PKK'lı Ahmed şunları söyledi:

"Yönetimdeki yetkililer ve Kongre üyelerini bize desteklerinin süreceğini ifade ettiler. PKK'nın terörle mücadeledeki rolü büyük. Yaptıklarını Sincar, Kerkük, Erbil ve Kobani'de (Ayn el-Arab) gördük. PKK önemli rol oynadı. Teröre karşı mücadele ettiler. Suriye'nin kuzeyi ve doğusunda seçimlerin yapılmasına hazırlanıyoruz. Seçimler bölgedeki farklı gruplar ve seçim bölgeleri için düzenlenecek. Araplar, Kürtler, Türkmenler ve diğerleri seçimlere katılacak ve şu an bunları konuşuyoruz. ABD'liler bunların çok önemli adımlar olduğuna inanıyor. Yeni yönetim ve yeni yetkililer olacak."



İlham Ahmed'in duyurduğu seçim adımı ABD'nin PKK ile işgal ettiği Suriye'yi bölme planının en somut adımlarından biri. Terör örgütü bu adım sonrası Irak kuzeyinde özellikle Sincar ve Kerkük'teki varlığıyla da benzer girişimlerde bulunmayı planlıyor.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading