Yandex Metrica

PKK destekçisi TTB şimdi FETÖ'nün kucağında

PKK destekçisi TTB şimdi FETÖ'nün kucağında

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 15 Temmuz şehitleri için konuşturmadığı 'kriminal uzmanlığını' FETÖ yöneticisi Orhan İnandı için seferber etti.

Gündem

17.03.2024, 11:11

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Türk Tabipler Birliği (TTB) şimdi de FETÖ savunuculuğuna soyundu. MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirilerek adalete teslim edilen FETÖ Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı'nın işkence gördüğünü iddia eden TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İnandı'nın medyaya servis edilen fotoğrafları üzerinden uzun uzun analiz yaptı. 

ABD-İsrail destekli terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalarla parçaladığı şehit bedenleri konusunda hiçbir yorum yapmayan ve kriminal uzmanlığını o dönem konuşturmayan Fincancı, mevzu FETÖ yöneticisine geldiğinde 'gözaltında kızarmış el' üzerinden algı yapmaya soyundu. Fincancı üstelik bu çok değerli(!) analizlerini FETÖ'nün firari sanıklarından Erkam Tufan Aytav'ın Youtube kanalından duyurdu. 

Türkiye'yi 'işkenceci ülke' gibi gösterme hevesine kapılan Fincancı, FETÖ yöneticisi Orhan İnandı'nın bir elinin diğerinden daha şişkin ve kızarmış gözüktüğünü, muhtemelen bu elde bir güç kaybı sözkonusu olabileceğini anlattı. Fincancı'nın bu yorumu için FETÖ üyelerinden ne kadar telif ücreti aldığı şimdilik meçhûl kaldı. 

ANET A.Ş nedir, ne iş yapar? ANET Genel Müdürü kim? ANET A.Ş nedir, ne iş yapar? ANET Genel Müdürü kim? Haberi Görüntüle

ORHAN İNANDI İÇİN NOTA VERDİLER

Bu arada 90'lı yıllardan beri FETÖ üyelerinin titizlikle örgütlendiği Kırgızistan devleti, MİT operasyonunun ardından sergilediği tavırla Türk Tabipler Birliği'ni aratmadı. Devletin her kademesi FETÖ tarafından ele geçirilmiş ülkenin Dışişleri Bakanlığı, Orhan İnandı'nın iadesi için Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan'a nota verdi. 

Kırgızistan Devlet Başkanı Sadır Caparov'un talimatıyla bakanlığa davet edilen Büyükelçi Doğan'a, "Uluslararası hukukun temel ilke ve normlarını ihlal eden bu tür eylemler kabul edilemez" şeklinde mesaj verildi. Bişkek yönetimi, Türkiye'ye İnandı'yı iade etme, İnandı'ya yönelik şiddet içeren ve küçük düşürücü eylemlerde bulunmama çağrısı yaptı.

Büyükelçi Ahmet Sadık Doğan ise Kırgızistan makamlarına cevap olarak yaptığı açıklamada, "İnandı Türk vatandaşıdır ve yalnızca Türk vatandaşı kabul edilir. Türkiye söz konusu operasyonun Kırgız topraklarında yapıldığına dair bir beyanda bulunmamıştır" ifadelerini kullandı. 

Yaşananlar, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Orhan İnandı'ya yönelik son operasyonuyla FETÖ'ye ne büyük bir darbe vurduğunu gözler önüne seriyor. Bulunduğu bölgede CIA'nın Orta Asya istasyon şefi gibi çalışan İnandı, bir dönem Kırgızistan'daki Türk büyükelçilerini bile by-pass edecek güce erişmişti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası İnandı, Türkiye'den firar etmiş örgüt üyelerine Kırgız pasaportu temin etme ve bu ülkede oturum izni alma gibi 'işlerle' meşguldü. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading