Yandex Metrica

PKK'dan kaçan örgüt üyeleri anlattı: 'Teslim olursanız size işkence yapılır'

PKK'dan kaçan örgüt üyeleri anlattı: 'Teslim olursanız size işkence yapılır'

PKK'dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan 2 örgüt üyesi, örgüt kamplarında işkence ve baskıya maruz kaldıklarını anlattı. Sözde örgüt yöneticilerinin kendilerini tehdit ettiğini söyleyen teröristler, kamplardan kaçmaya çalışanların gözlerinin önünde infaz edildiğini belirtti.

Gündem

23.01.2024, 22:14

PKK/KCK terör örgütünden kaçıp Türk güvenlik güçlerine teslim olan 2 terörist, kamplarından kaçmaya çalışan üyelerin gözlerinin önünde infaz edildiğini anlattı. Örgütün sözde yöneticilerinin teröristlere "Teslim olursanız size işkence yapılır" diyerek tehdit ettiklerini belirti.

PKK/KCK kamplarından kaçıp 16 ve 17 Eylül'de jandarma ekiplerine teslim olan H.A. ve G.Ö. Elazığ ve Iğdır il jandarma komutanlıklarında bölücü terör örgütünün iç yüzünü anlattı. 

Valilikten açıklama: Bu yollar pazar günü trafiğe kapatılacak! İşte sürücülerin kullanacağı alternatif güzergahlar... Valilikten açıklama: Bu yollar pazar günü trafiğe kapatılacak! İşte sürücülerin... Haberi Görüntüle

'KAÇMAYA ÇALIŞAN ARKADAŞIMI KAFASINDAN VURDULAR'

Örgüt içinde kötü muamale gördüklerini ve kamplardan kaçmanın yollarını aradıklarını söyleyen G.Ö. kaçmaya çalışırken yakalanan bir arkadaşının gözlerinin önünde infaz edildiğini söyledi ve şu şekilde konuştu:

Orada gördüğüm muamele berbattı. İşkence vardı. Örgüte yeni katılmıştım. Kampta Kars Digorlu bir arkadaşım vardı. Gara'ya gidecektik. O arkadaşımla kaçmayı düşünüyorduk. Kaçmak konusunda kararsız kalmıştık çünkü yakalanırsak öldürürler diye korkuyorduk. O arkadaşım yapılanlara dayanamadı kaçtı ama yakalandı. Yanımıza getirdikten sonra tabancayla kafasından vurarak öldürdüler. Bize sürekli 'Siz Türkiye devletine teslim olursanız sizi hapse atarlar' diyorlardı. Ailemle iletişime geçtim, ailem jandarmayla görüştü. Jandarma benimle görüştü ve teslim oldum.

PKK'yı kökünden kazıyacak büyük operasyon başlıyor! 'Efsane Tugay' Kuzey Irak bölgesine konuşlandı! PKK'yı kökünden kazıyacak büyük operasyon başlıyor! 'Efsane Tugay' Kuzey Irak... Haberi Görüntüle

'JANDARMANIN ÇABASININ BENİ KAZANMAK OLDUĞUNU GÖRDÜM'

H.A. ise PKK'nın "halkımız için savaşıyoruz" şeklimdeki söylemlerinin yalandan ibaret olduğunu söyledi ve örgütte baskı, zorlama ve şiddet gördüklerini belirtti. "Teslim olursanız size işkence yapılır, kötü muamele yapılır, zindanda kalırsınız" sözleriyle sürekli tehdit edildiklerini söyleyen H.A., teslim olduktan sonra bunların doğru olmadığını anladığını söyledi ve şöyle konuştu: 

Savaş var diyorlar ama hedefi, amacı, nereye varmak istedikleri belli değil. Katıldığım için çok pişmanlığım vardı. Bize sürekli 'Teslim olursanız size işkence yapılır, kötü muamele yapılır, zindanda kalırsınız' diyorlardı. Ben de kendi kendime hep düşünüyordum, örgütün dediği gibi mi devletin dediği gibi mi olacak diye. Teslim olduktan sonra jandarmanın çabasının beni kazanmak olduğunu gördüm. Herhangi bir kötü muameleyle, şiddetle karşılaşmadım.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading