Yandex Metrica
SON DAKİKA
PKK'dan CHP'ye soru: Kürdistan'ın özgürlüğü için ne diyorsunuz?

PKK'dan CHP'ye soru: Kürdistan'ın özgürlüğü için ne diyorsunuz?

Terör örgütü PKK, sözde kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı bildiride CHP yönetiminden 'daha net mesajlar beklediklerini' duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 18:22

26-27 Kasım 1978'de kurulduğunu iddia eden terör örgütü PKK, bu yılki sözde yıldönüm kutlaması kapsamında bir mesaj yayınladı. Örgütün sözde merkez komitesi tarafından açıklanan deklarasyonun ana konusunu, ana muhalefet partisi CHP'ye verilen mesajlar oluşturdu. 

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na karşı hem CHP hem de ABD ve dış güçlerin arayış içerisinde bulunduğunu ileri süren PKK, Türkiye'deki muhalefet partilerine şu soruyu sordu: 

"Türkiye'deki faşist-soykırımcı zihniyet ve siyasetin yıkılıp aşılması ve Türkiye'nin gerçekten demokratikleştirilip Kürt sorununun özgürlük temelindeki çözümü için ne diyorsunuz? Halklar için gerekli olan içi boş 'helalleşme' değil; faşizmin yıkılması, Kürdistan'ın özgürleşmesi ve Türkiye'nin demokratikleşmesidir."

Ankara'ya kritik ziyaret! Bakan Fidan, ABD'li heyeti kabul etti Haberi Görüntüle

CUMHUR'A ALTERNATİF YARATIN!

PKK, 'faşist' olarak nitelediği AK Parti-MHP ittifakına karşı demokratik muhalefet alternatifinin yaratılmasını da istedi. "Başta ABD ve AB gibi dış güçler de artık Kürt halkının özgür iradesine saygı göstermeyi bilsinler ve Türkiye'de faşist-soykırımcı zihniyet ve siyaseti ayakta tutmak için oyun oynamaktan vazgeçsinler" şeklinde ifadelerin kullanıldığı deklarasyonda, Irak kuzeyinde Mehmetçik ile birlikte operasyon yürüten KDP ise 'işbirlikçi' olarak yaftalandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading