Yandex Metrica

PKK 90'lı yıllardan itibaren orman yangınlarının hazırlığını yapıyor!

PKK 90'lı yıllardan itibaren orman yangınlarının hazırlığını yapıyor!

Türkiye'nin farklı lokasyonlarında 'eş zamanlı' olarak çıkan orman yangınlarının etkileri devam ediyor. Yangın nedeniyle binlerce hektar ormanlık alan küle dönerken PKK'nın 90'lı yıllardan itibaren orman yangınlarının hazırlığını yaptığı ortaya çıktı.

Gündem

29.03.2024, 20:02

Türkiye, devlet kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşları ile 28-30 Temmuz tarihleri arasında çıkan 71 yangını söndürme çalışmalarına devam ederken hain terör örgütü PKK elebaşlarının 90'lı yıllardan itibaren bu günler için hazırlık yaptığı ortaya çıktı.

1993'te 33 askerimizi şehit eden PKK'nın elebaşı Şemdin Sakık, 1990 yılında adeta bu günleri anlatırcasına şu ifadelerde bulunmuştu:

"Silahımız tükenir, sayımız azalırsa Bodrum'a gider yatlarını yakarız. Antalya'ya iner seralarını yakarız, İstanbul'a çıkar arabalarını yakarız. İzmir'e ulaşır ormanlarını yakarız. "

Yine azılı terörist Murat Karayılan'ın ifadeleri de şu şekildeydi:

"Hiçbir genç çaresiz değildir. 2-3 genç bir araya gelerek eylem yapabilir. "Silahımız yoktur" diyebilirler, silahları çakmak ve kibrittir. Onlar da çakmak ve kibritle mücadele edebilirler."

Bitmedi. HDP'nin 23. ve 24. dönem milletvekili, terör destekçisi, Hasip Kaplan, PKK'nın uzantısı, doğa katili "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" adlı örgüte şu sözlerle methiyeler düzmüştü:

"Bölünerek kaybettik, birleşerek kazanacağız. İnanın, güneşin ve ateşin çocukları destan yazacaklar."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading