Yandex Metrica

Pitbull saldırısında ölümden dönen Asiye Ateş olayında skandal gelişme

Pitbull saldırısında ölümden dönen Asiye Ateş olayında skandal gelişme

Gaziantep'te pitbull saldırısında yaralanan Asiye'nin doku ameliyatı gerçekleştirildi. Türkiye'yi derinden sarsan olayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Asiye Ateş'in ailesine dava açtılar.

Gündem

23.01.2024, 18:32

Gaziantep'te 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş olayı Türkiye'yi derinden yaraladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakından ilgilendiği olayda Asiye Ateş, Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesine getirildi. 4 yaşındaki Asiye Ateş'in doku nakli ameliyatı tamamlandığı bildirildi. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, "Operasyon gayet güzel geçti. Hastanın genel durumu iyi" şeklinde açıklama yaptı.

Öte yandan Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği (SOHAYKO), sosyal medyadan tepki çeken bir paylaşımda bulunarak köpeklerin saldırısına uğrayan aile hakkında şikayetçi olacaklarını ifade etti. 

Bayram sonrası TBMM'de gündem yoğun: 9. Yargı Paketi gündemde olacak Bayram sonrası TBMM'de gündem yoğun: 9. Yargı Paketi gündemde olacak Haberi Görüntüle

SUÇU AİLEYE ATTILAR

Minik Asiye ile pitbull cinsi köpeğin bir arada olduğu fotoğrafı paylaşan dernek, "Gaziantep'de talihsiz kaza sonucu yaralanan kızımızın yeni fotoğrafları ortaya çıktı. Saldırdığı iddia edilen köpeklerle fotoğraflarını annesi babası çekmiş. Asiye kızımızın hayatını tehlikeye atan hem de binlerce masum köpeğin zalimce barınaklara toplatılmasına neden olan Asiye'yi ihmal eden aile ile ilgili Dernek olarak şikayetçi oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Son dakika... İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi Son dakika... İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye... Haberi Görüntüle

'DOKU EKSİKLERİ VAR'

Prof. Dr. Ömer Özkan, minik Asiye'nin sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Özkan, “Asiye'nin ciddi bir doku dekefti ve ciddi bir yaralanması vardı. Hayati riski vardı. Gaziantep'te aslında gayet güzel müdahale edilmişti. Bakımı yapılmıştı. İleri tedavi için bize geldiğinde ciddi doku eksiklikleri var. Devletin üst otoritesi Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız çok yakından ilgilendi biz elimizden geldiğince onları yakın takip ettik. Bir miktar hayati önemi olduğu için de doku naklini biraz öne aldık ve dün ilk ameliyatını yaptık. Başarılı geçti. Hasta takip ediliyor" dedi.

Son dakika... Beyoğlu'nda silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Son dakika... Beyoğlu'nda silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

'DOKULAR SIRTI VE BACAĞINDAN ALINDI'

Asiye'ye yapılan doku nakli ameliyatında, dokuların sırtından ve bacağından alındığını belirten Prof. Dr. Özkan, “Ek doku talebi gerekebilir. Bakacağız. Epeyce derin yarası ve kemik eksiklikleri vardı. Bunları tamamlamaya çalışacağız. Beyinde şu anda bir hasar yok. Ama ilerde enfeksiyon olur mu takip edeceğiz. İşitme ve his kaybı olup olmadığını takip edeceğiz. Öncelikle hayati dokularını naklettik. Şu an gayet iyi, yoğun bakımda izleniyor. Ailesiyle de görüştüm. Şu an için bir sıkıntı yok" diye konuştu.

CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor Haberi Görüntüle

ASİYE'NİN BABASIYLA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te yaptığı konuşmada, ''O yavru paramparça oluyor, bu adamlar 'babasını nasıl kandırırız' gayretinde. Kandıramayacaksınız, bedelini ödeyeceksiniz.'' demişti. Ayrıca Erdoğan, önceki gece Asiye Ateş'in babası Hüseyin Ateş ile telefonda görüştü. Görüşmede Erdoğan, "Asiye'nin gözlerinden öpüyorum. Ben devamlı Ömer Bey'le irtibat halinde olacağım. Rabbim şifalar versin inşallah.Gerek vali bey, gerekse de belediye başkanımız Fatma Hanım gereğini yapar. Asiye'nin gözlerinden öpüyorum. Rabbimden şifalar diliyorum. Namazlarda dua edeceğim" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde, 22 Aralık'ta 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 3'ü tutuklanmıştı. Saldırgan köpekler ise Doğa Koruma ve  Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading