Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pisa Kulesi'nden daha eğri! Harput Ulu Camii'nin minaresi yıkılmadı

Pisa Kulesi'nden daha eğri! Harput Ulu Camii'nin minaresi yıkılmadı

Elazığ'ın tarihi Harput Ulu Camii'nin eğri minaresi ile diğer adı ‘Süt Kalesi’ olan Harput Kalesi, Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla meydana gelen çifte depremde hasar görmedi.

Gündem

27.03.2024, 11:54

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli çifte depremin ardından 13. güne girildi. 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde deprem 11 ilde byük yıkıma yol açarken hayatını kaybedenlerin sayısı 39 bini aştı.

Son dakika: MSB açıkladı: Saldırı hazırlığındaki 2 PKK'lı terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

HARPUT KALESİ HASAR ALMADI

Depremin vurduğu Elazığ’da bulunan ve eğri oluşu ile bilinen Harput Ulu Camii’nin minaresi ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan ve yapımında harcına süt eklendiği için ‘Süt Kalesi’ olarak da bilinen 5 bin yıllık tarihi bulunan Harput Kalesi, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde herhangi bir hasar almadı.

İstanbul'da en riskli ilçeler hangileri? Naci Görür'den korkutan deprem uyarısı Haberi Görüntüle

2020 YILINDAKİ DEPREMDE DE HASAR ALMAMIŞTI

Hala ibadete açık durumdaki cami ve eğik minaresi ile Harput Kalesi, 24 Ocak 2020’de Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde de hasar almamıştı.

GERZE SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Sinop Gerze Belediye... Haberi Görüntüle

‘ELAZIĞ'I HARPUT'A TAŞIMAMIZ LAZIM’

Tarihi yapılarda herhangi bir hasarın olmadığını belirten Harput Mahallesi Muhtarı Zülküf Demirpolat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Elazığ üst üste 3 deprem geçirdi. Şu anda Harput'tayız. Bizde en ufak bir yıkım, taş kıpırdaması yok. Antep'teki kale yerle bir oldu. Bizim Pisa Kulesi'nden daha eğri minaremiz yerinde duruyor, bir taşı yerinden kımıldamadı. Aynı zamanda 'Süt Kalesi' dediğimiz Harput Kalesi'nde bir oynama yok. Buradaki eğitim merkezine gelen hocalarımız, müdürlerimiz birçoğu dışarıdan geldi. Kendilerine sorduğumuzda dediler ki, ‘Muhtarım biz burada 3-4 şiddetinde hissettik, hiç korkmadık' Elazığ'ı Harput'a taşımamız lazım, öz yurtlarına dönmeleri lazım” 





 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading