Yandex Metrica
SON DAKİKA
Peşmerge'nin Zerevanî tugayı Irak kuzeyinde Mehmetçiğin yanında

Peşmerge'nin Zerevanî tugayı Irak kuzeyinde Mehmetçiğin yanında

Özel Kuvvetler tarafından Erbil ve Zaho'da eğitilen Kürt tugaylar, Irak kuzeyindeki operasyonlarda Mehmetçiğe yardım ediyor. Peşmerge'nin bir kolu olan Zerevanî güçleri, PKK elebaşlarını çıldırtıyor.

Gündem

23.01.2024, 17:58

Mehmetçiğin Irak kuzeyindeki teröristleri temizlerken Erbil yönetimine bağlı Zerevanî güçlerini kullanması, PKK ve destekçilerini çıldırma noktasına getirdi. 

Pençe Kaplan operasyonlarıyla bir yılı aşkın süredir sınır ötesindeki terör kamplarını etkili biçimde vuran Türk Silahlı Kuvvetleri, teröristlerden temizlenmiş bölgelere iyi eğitimli Kürt unsurları yerleştiriyor.

Büyük çoğunluğu Erbil'deki Diyana Eğitim Merkezi ve Zaho'daki Berseve Kampı'nda Türk Özel Kuvvetleri tarafından eğitilmiş Zerevanî tugayı, son dönemde PKK için Mehmetçikten sonra en büyük ikinci korku nesnesi haline geldi. 

Barzani'ye bağlı Peşmerge güçlerinin bir kolu olan Zerevanî askerleri, yoğun operasyon icra edilen Metina, Avaşin, Gara gibi bölgelerde stratejik noktalara konuşlandırılıyor. 

Türkiye'nin başta istihbarat ve lojistik olmak üzere etkinlik ağını genişleten bu unsurlar, Mehmetçiğe büyük faydalar sağlamalarının yanısıra özellikle Gara bölgesinde terör örgütü üyelerini 'kımıldayamaz' hale getirdi. 

İsrail hesap verecek! Ankara Tel Aviv ateş hattı! Katz'ın skandal... Haberi Görüntüle

İLK ÇIĞLIK KARAYILAN'DAN GELDİ

Örgütün Zerevanî'den duyduğu rahatsızlık son dönemde elebaşlarının konuşmalarına ve PKK medyasında yayınlanan haberlere de yansıdı. İsyan çığlığını ilk atan isim, geçtiğimiz haziran ayında bir görüntü yayınlayan PKK elebaşı Murat Karayılan oldu. 

10 Haziran tarihli mesajında Karayılan, Irak Bölgesel Yönetimi'ne seslenerek PKK'nın zor durumda olduğunu ifade etti ve "Bizi rahat bırakın" çağrısında bulundu. Karayılan'ın şu ifadeleri dikkat çekti: 

"Biz hiçbir zaman bölgesel hükümetin karşısında olmadık. Biraz vicdan yahu! Buradan bütün vicdan sahiplerine sesleniyorum. Bütün partilere, bütün gruplara bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bizi rahat bırakın. Biz düşmana karşı savaşıyoruz. Türkiye'ye karşı savaşıyoruz. Durun artık." 

Eylem Tok ile katil oğlu Timur Cihantimur'un kaza anından yeni... Haberi Görüntüle

ÖNLEM ALINMAZSA BAŞARACAK!

Karayılan'ın ardından ikinci mesaj PKK'nın bir başka elebaşı Duran Kalkan'dan geldi. 2 Ağustos tarihli görüntüsünde Kalkan, 'eğer önlem alınmazsa' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin'den Habur'a kadar uzanan hattı kontrol altına alma planında başarıya ulaşacağını belirtti. Muhalif tüm unsurları direnmeye çağıran Kalkan, hükümetin 2023 planlarını her ne olursa olsun engellemek gerektiğinden bahsetti. 

Bu açıklamaların ardından üçüncü mesajın sahibi ise Suriye PKK'sı YPG'nin bir numaralı ismi Ferhat Abdi Şahin oldu. 'Kürtler arasındaki çatışmaları sona erdirmek için' ABD'nin devreye girmesini isteyen Şahin, "Gerginlik durdurulmalı. Kürt içi çatışmalar konusunda ciddi korkular var" dedi. 

Suriye'deki PKK/YPG elebaşı Ferhat Abdi Şahin

Hemen ardından Suriye'de PKK'ya bağlı parti PYD'nin eski elebaşı Salih Müslim söz aldı. Örgüt medyasına verdiği demeçte Barzani yönetimini 'ihanet'le suçlayan Müslim, Erbil güçlerinin 'birkaç milyon dolara satıldığını' iddia etti. 

Ardı ardına çağrılar sonrası ABD, hem Suriye'de PKK muhalifi Kürt partilerinin oluşturduğu ENKS oluşumu ile hem de Barzani tarafıyla temasa geçti. Ancak sahada işler Amerikalıların istediği gibi olmadı. 

Önemli noktalardaki tesislerin yabancılara satışı için artık MİT ve Genelkurmay'ın... Haberi Görüntüle

ERBİL O GERÇEĞİ SONUNDA ANLADI

Irak kuzeyindeki Zerevanî birliklerinden bir görüntü.

Erbil, Afganistan'dan apartopar çekilen, bu yılın sonuna dek Irak'tan da çekileceğini açıklayan ABD'ye yanaşmayı oldukça riskli buluyor. 

2017'deki sözde 'bağımsızlık' referandumunun sonuçsuz kalışı, bölgede Türkiye'nin olur vermediği hiçbir planın hayata geçemeyeceği gerçeğini Barzani yönetimine kabul ettirdi. 

Bu tarihten sonra merkezî Bağdat hükümetiyle birlikte PKK'ya bakış konusunda Türkiye'nin istediği eksene yanaşan Erbil, teröristlerin imha edildiği operasyonlara destek için Zerevanî güçleriyle Mehmetçiğin yanında saf tuttu. 

Bölge halkının da büyük destek verdiği operasyonlar Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ifadesiyle 'son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar' devam edecek.

Türkiye sınırının hemen öte yanındaki bazı terör kampları...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading