Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pervin Buldan Kılıçdaroğlu'nu işaret etti: İnsanlarımız kime oy vereceğini biliyor!

Pervin Buldan Kılıçdaroğlu'nu işaret etti: İnsanlarımız kime oy vereceğini biliyor!

Taksim'de bir otelde düzenlenen deprem konulu toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, "Cumhurbaşkanı adayları içerisinde buna en uygun olan ismi destekleyeceğimizi, önümüzdeki günlerde muhtemelen isim bazında da ifade ederek kararımızı daha net bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Gündem

03.02.2024, 02:10

Buldan, Cumhurbaşkanı Seçimi'nde HDP'nin Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu'nu mu destekleyeceği sorusuna, "Deprem öncesi, Cumhurbaşkanı adayımızı çıkaracağımızı belirtmiştik, deklare etmiştik. Ancak yaşanan depremden sonra tutumumuzda bir değişiklik yaptık. Depremin yönetilemediğini, depremin yaşandığı yerlerde hükümetin, iktidarın yetersizliğini gördüğümüz için bu iktidarın değişimine olan inancımızı bir kez daha, en azından mevcut koşullar durumunda gözden geçirdik." diyerek cevap verdi.

15 Mart İzmir'de yangın nerede çıktı? İzmir Kemalpaşa yangın neden... Haberi Görüntüle

EN DEMOKRAT ADAY KİMSE

Buldan sözlerine şöyle devam etti:

"Bir isim açıklamadık ancak biz Türkiye'de bir değişimden ve dönüşümden yanayız. Biz demokrasinin kazanmasını istiyoruz. Biz Türkiye'de özgürlüklerin ve adaletin, hukukun kazanmasını istiyoruz. Dolayısıyla bu anlamda Cumhurbaşkanı adayları içerisinde buna en uygun olan ismi destekleyeceğimizi, önümüzdeki günlerde muhtemelen isim bazında da ifade ederek kararımızı daha net bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağız."

Pervin Buldan, partisinin Cumhurbaşkanı adayının netleşip netleşmediğine ilişkin soruya ise "Şu an en demokrat aday hangisiyse... Bence insanlarımız, halkımız onu biliyor." şeklinde cevap verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading