Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açılışa hazır: 2 Ekim'de hizmete başlıyor

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açılışa hazır: 2 Ekim'de hizmete başlıyor

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunu yarın hizmete başlıyor. Pendik Belediyesi tarafından yeşil alana dönüştürülerek açılışa hazırlanan metro meydanı dron ile görüntülendi. Hattın işletmeye alınması ile Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası mesafe 50 dakika olacak.

Gündem

23.01.2024, 19:52

Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Metro Hattı açılışı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak. Pendik Belediyesi tarafından Tavşantepe, Sabiha Gökçen arasında bulunan metro istasyon duraklarının çevresi yeşil alana dönüştürüldü. Metro meydanı çalışmalarında yaklaşık 36 dönümlük alan, yeşil alana dönüştürüldü. Yeşil alanların yanı sıra oturma alanları, yürüyüş alanları ve sosyal alanlar da kullanıma açıldı. Açılışa hazır olan metro meydanı havadan dron ile görüntülendi.

Son dakika: İstanbul'da hissedilen deprem meydana geldi Haberi Görüntüle

'VATANDAŞLARIMIZA HUZURLU VE SAĞLIKLI ORTAMLAR KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Belediye olarak vatandaşlara huzurlu ve sağlıklı ortamlar kazandırmak için çalıştıklarını söyleyen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, şu şekilde konuştu:

İstanbul’da ulaşım konusunda ciddi bir sorun var. Bu sorunun çözülmesi ile ilgili önceki dönemlerde ulaşımla ilgili çok ciddi yatırımlar yapıldı. Bu çalışmaların en önemli kalemlerinden bir tanesi metro çalışmaları oluşturuyordu. Tavşantepe ve Sabiha Gökçen arasından bulunan metro çalışmaları çerçevesinde 4 durak yapıldı. Bu duraklar üzerinde bulunan meydanlar toplam 36 dönümlük alanı Pendik Belediyesi olarak düzenlemesini yaparak vatandaşlarımıza huzurlu ve sağlıklı ortamlar kazandırmaya çalışıyoruz.

ABD'de yıkılan köprüde kaç kişi öldü? Amerika'da geminin çarptığı köprüde... Haberi Görüntüle

4 İSTASYON VAR

Kadıköy-Kartal-Tavşantepe Metrosu’nun Pendik Tavşantepe istasyonundan başlayıp Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na ulaşan 7,4 kilometrelik hatta 4 istasyon yer alıyor. 

İstanbul’un şehirlerarası ve uluslararası hava ulaşım terminallerinden biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı’na Kadıköy–Kartal–Pendik (Tavşantepe) Metro Hattı’nın devamı sağlanarak doğrudan raylı İstanbul’un şehirlerarası ve uluslararası hava ulaşım terminallerinden biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı’na Kadıköy–Kartal–Pendik (Tavşantepe) Metro Hattı’nın devamı sağlanarak doğrudan raylı sistemle güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak. sistemle güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak.

Yargıtay bugün yeni başkanını seçiyor: Başkan Mehmet Akarca'nın görev süresi... Haberi Görüntüle

KADIKÖY-SABİHA GÖKÇEN ARASI 50 DAKİKA

Hattın işletmeye alınması ile Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 10 dakika, İstanbul Anadolu Adliyesi-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 12 dakika, Kadıköy-Fevzi Çakmak (Hastane) arası seyahat süresi 42 dakika, Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 50 dakika olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading