Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pençe Kilit şehitlerine son görev! Cenazede duygusal anlar yaşandı

Pençe Kilit şehitlerine son görev! Cenazede duygusal anlar yaşandı

Pençe Kilit operasyon bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Sözleşmeli Piyade  Er Doğukan Korkmaz, Sözleşmeli Piyade Er Yunus Kalkan ve Veteriner Sözleşmeli Er Fırat Canlı memleketlerinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehit cenazelerinde gözyaşları sel oldu.

Gündem

05.03.2024, 23:52

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin roketatar saldırısı sonucu şehit olan piyade sözleşmeli er Doğukan Korkmaz'ın cenazesi, memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde toprağa verildi.

Ereğli Devlet Hastanesi morgundan alınan Korkmaz'ın (22) cenazesi, Bozhane Camisi'ne getirilerek helallik alındı. Bu sırada Ereğli Limanı'nda bulunan ve Türk bayraklarıyla donatılan gemiler ile tekneler, şehidin tören alanına getirilişi sırasında siren çaldı.

Şehidin cenazesi, mahalle mezarlığındaki aile kabristanlığına defnedildi.

2024 MARDİN-YEŞİLLİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Yeşilli'de hangi... Haberi Görüntüle

HATAY'DA ŞEHİT YUNUS KALKAN'A SON GÖREV

Sözleşmeli Piyade Er Yunus Kalkan'ın (21) cenazesi de Hatay'ın Yayladağı ilçesi mezarlık kompleksinde getirildi.

Burada düzenlenen törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, ailesi ve vatandaşlar katıldı. Bekar olduğu belirtilen şehit Kalkan´ının cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Yayladağı Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazede güçlükle ayakta duran abla Birgül Çevik asker selamı ile kardeşini son yolculuğuna uğurlarken, vatandaşlar da tekbir getirip, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Arnavutköy - İstanbul Havalimanı Metrosu nerelerden, hangi duraklardan geçiyor? Haberi Görüntüle

OĞLUNUN GÖREV KÖPEĞİNİ GÖRMEK İSTEDİ

Şehit olan 24 yaşındaki veteriner sözleşmeli er Fırat Canlı da, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde toprağa verildi.

Hakkari'deki törenin ardından hava yoluyla Kahramanmaraş'a getirilen şehit Canlı'nın naaşı, helallik alınmak üzere Küçüktatlar Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü.

Baba Emin, anne Zahide Canlı ile şehidin kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin yakınlarını, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü psikososyal destek ekipleri teselli etti.

Şehit Canlı'nın naaşı, helallik alınmasının ardından askerlerin omuzlarında Küçüktatlar Mahalle Mezarlığı'na getirilerek katafalka konuldu.

Cenaze törenine şehit Canlı'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Coşkun ile protokol üyeleri, baba Emin Canlı ve diğer aile fertlerine başsağlığı diledi. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Fırat Canlı'nın naaşı, Küçüktatlar Mahalle Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Bu arada, şehidin annesi Zahide Canlı, yetkililere seslenerek, yaşıyorsa oğlunun görev köpeğini görmek istediğini söyledi.

Şehidin anneannesi Sultan Bayer de torununun kanının yerde kalmamasını istedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading