Yandex Metrica

Papa Franciscus’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış çabasına övgü

Papa Franciscus’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış çabasına övgü

Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşında arabuluculuk çabaları Vatikan’da da büyük takdir gördü. Papa Franciscus, yeni yıl vesilesiyle Büyükelçileri kabulünde Cumhurbaşkanı Erdoğan için ''Barışı sağlamaya yönelik gayretlerini sürdürmeli" ifadesini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:17

Yaklaşık 10 aydır devam eden Rusya-Ukrayna savaşında arabuluculuk rolü üstlenerek barış masası kuran ve tahıl krizini çözen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hamlesiyle dünyayı açlıktan kurtardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış için sürdürdüğü yoğun diplomasi dünya tarafından büyük takdirle karşılanırken bir övgü de Papa Franciscus’dan geldi.

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfüllah Göktaş, Papa Franciscus'un yeni yıl nedeniyle büyükelçileri kabulünde kendisiyle görüştü. Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfüllah Göktaş, sosyal medya hesabından yapılan görüşmeye ilişkin bir video paylaştı.

DMM'den 'İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor' iddiasına yalanlama: 'Manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz' DMM'den 'İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor' iddiasına yalanlama: 'Manipülasyon kampanyalarına... Haberi Görüntüle

''GAYRETLERİNİ SÜRDÜRMELİ''

Büyükelçi Lütfüllah Göktaş, mesajında şu ifadeleri kullandı; Türkiye'nin Rusya-Ukrayna arasındaki arabuluculuk çabaları Vatikan'da da takdir topluyor. Papa Franciscus, yeni yıl vesilesiyle Büyükelçileri kabulünde kendisiyle tokalaşmamız sırasında, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan barışı sağlamaya yönelik gayretlerini sürdürmeli" 

BEDAŞ DUYURDU: İstanbul'un 28 ilçesinde elektrik kesintisi yaşanacak! 15 NİSAN 2024 Elektrikler ne zaman gelecek? Bağcılar, Esenyurt, Avcılar, Beşiktaş... BEDAŞ DUYURDU: İstanbul'un 28 ilçesinde elektrik kesintisi yaşanacak! 15 NİSAN... Haberi Görüntüle

''ANLAMSIZ ÇATIŞMA SON BULSUN''

24 Şubat'ta 1 yılını dolduracak olan savaşın sadece ölüm ve yıkıma değil, aynı zamanda açlık ve soğuktan ölümlere de yol açtığını kaydeden Papa Franciscus, "Enerji ve gıda üretimi alanlarındaki yansımaları nedeniyle etkileri başta Afrika ve Orta Doğu olmak üzere Avrupa'nın dışında da tüm bölgelerde hissedilen bu anlamsız çatışmanın bir an evvel son bulması için çağrımı tekrar etmek zorunda hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading