Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pakistan 'kriz fırtınası'nda! Ekonomik ve diplomatik cephede zorlukların ardı arkası kesilmiyor

Pakistan 'kriz fırtınası'nda! Ekonomik ve diplomatik cephede zorlukların ardı arkası kesilmiyor

Pakistan 2022 yılında yaşanan seller ve bir süredir yaşanan ekonomik krizle birlikte 'kriz fırtınası' içinde. Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari Pakistan'ın durumunu böyle özetliyor.

Gündem

28.01.2024, 15:44

 Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari, Pakistan'ın durumunu özetlerken 'kriz fırtınası' içinde olduğunu aktardı. Bakan Zerdari, Associated Press'e verdiği röportajda, IMF'nin Pakistan'a karşı adaletli olmadığını aktardı.

Ay Tutulması Türkiye'den izlenebilir mi 2024? Ay Tutulması hangi gün,... Haberi Görüntüle

PAKİSTAN IMF'DEN ŞİKAYETÇİ

Pakistan 2022 yılında yaşanan sel felaketiyle çok büyük bir ekonomik açmazın içine girdi. Öte yandan 100 bin yeni mülteci ve terör faaliyetleriyle de uğraşan Pakistan'da kriz her geçen gün artıyor.

Zerdari, Pakistan’ın son 23 IMF programının bir parçası olduğunu ve yapısal vergi reformunu gerçekleştiremediğini dile getirerek “(2022’de yaşanan seller) Bu ölçüde bir iklim felaketinden muzdaripken vergi politikamızda ve vergilerin tahsilatında ufak tefek kusurlar aramanın gerçekten zamanı mı?” dedi.

18 Mart (yarın) Çanakkale'de üniversiteler tatil mi? Çanakkale'de üniversitelerde ders... Haberi Görüntüle

IMF GÖRÜŞMELERİ UZATIYOR

Sellerde evleri ve arazileri suya teslim olan dar gelirlilere yardım etmek için hükümetin paraya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Zerdari, IMF’nin ise görüşmeleri uzattığına işaret etti.

Bakan Zerdari, ekonomik kriz, geçen sene yaşanan sel felaketinin sonuçları ve terör sorununa atıfta bulunarak ülkesinin "kriz fırtınası" içerisinde olduğunu söyledi.

CHP'de DEM krizi! Diyarbakır İl Başkanı Atik, Burcu Köksal'ı hedef... Haberi Görüntüle

EKONOMİK VE DİPLOMATİK OLARAK SIKINTILI BİR ZAMANDA

Zerdari, koronavirüsün etkileri, Taliban’ın Afganistan’da kontrol sağlaması, enflasyon ve tedarik zincirlerindeki bozukluğa rağmen ekonomik olarak Pakistan’ın başını suyun üzerinde tuttuğunu fakat geçen yıl yaşanan; 1739 kişinin hayatını kaybettiği sellerde 30 milyar doların üzerinde zarar oluştuğunu kaydetti.

Diplomatik cephede ise Pakistan’ın komşularıyla bir dizi sorun yaşadığına dikkati çeken Zerdari, Hindistan ile yaşanan ikili sorunlara, Afganistan’da onlarca yıllık çatışma ve trajediye, İran’a karşı uygulanan yaptırımlar sebebiyle bu ülkeyle ticaretin aksamasına işaret etti.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir suç örgütü daha çökertildi! MAHZEN-20 ile... Haberi Görüntüle

BATI'YA KRİTİK ÇAĞRI

Zerdari, Pakistan’ın Taliban üzerindeki etkisinin Kabil’in düşmesinden önce ve sonra daima abartıldığını ifade ederek ülkesinin terörle mücadele ayrıca kadınların eğitim ve çalışma hakkı gibi meseleleri görüşmek için Taliban ile ilişki kurmanın önemine dikkati çekti.

Pakistan’ın Taliban’ın El-Kaide ve DEAŞ ile bağlantılı tüm terör örgütlerine karşı harekete geçmesini görmek istediğini vurgulayan Zerdari, bunun yanı sıra daimi ordusu, terörle mücadele gücü ve etkili sınır yönetim sistemi olmayan Taliban’ın bu örgütlerle mücadele kapasitesine ilişkin soru işaretleri olduğunu söyledi.

Zerdari, Batı’ya sahada ne olursa olsun Taliban ile ilişki kurmayı sürdürmeleri tavsiyesinde bulunarak Merkez Bankasının ve ekonominin işler hale gelmesi için Batı ülkelerinin insani yardımın yanında ekonomik destek de sağlaması gerektiğini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading