Yandex Metrica
SON DAKİKA
Özgürlük naraları atıyordu! İYİ Parti Lideri Meral Akşener dava rekortmeni çıktı

Özgürlük naraları atıyordu! İYİ Parti Lideri Meral Akşener dava rekortmeni çıktı

Sosyal medya yasasına tepki gösterip özgürlük naraları atan, kendilerine söz söylenmesine tahammül edemeyen, hükümetin üyelerine hakareti haklı bulan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dava rekortmeni olduğu ortaya çıktı. Akşener, sosyal medya üzerinden kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 15 binin üzerinde vatandaşa dava açtı. Davanın açılmasından sonra devreye giren Akşener'in avukatları uzlaşma için 50 bin TL istiyor.

Gündem

23.01.2024, 19:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti, MHP'li isimlere hakareti 'özgürlük' olarak gören İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya üzerinden 15 bin vatandaşla mahkemelik olduğu ortaya çıktı.

2024 MSÜ sınav sonuçları açıklandı mı? MSÜ sonuçları nereden nasıl... Haberi Görüntüle

KİMSEYE DAVA AÇMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

İktidara geldiklerinde atılan tweetler nedeniyle kimseye dava açmayacağını söyleyen Akşener'in bu ikiyüzlü tavrı şaşırtmıyor. 
Öte yandan Sosyal Medya Yasası'na karşı çıkarak herkesin 'özgürlüğünü' istediklerini söyleyen Akşener, kendisine hakaret söylemleri olduğunu iddia ettiği tweetleri asla affetmiyor.

Survivor All Star Aysu nereli, kaç yaşında? Survivor Aysu kimdir? Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADA HAKARET GEREKÇESİYLE...

Yeni Şafak'ın aktardığı habere göre, Meral Akşener'in sosyal medyada kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 15 bin vatandaşa dava açtığı öğrenildi. Akşener'in vatandaşla davalık olduğu "hakaret" suçu Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125. maddesinde düzenleniyor. Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı suçlardan olan "hakaret" suçu ise uzlaştırma kapsamında yer alıyor. Uzlaştırma uygulamasına göre, başlatılan soruşturma veya yargılama sırasında, şüpheli veya sanık ile mağdur, suçtan zarar gören veya kanuni temsilcinin, savcı tarafından görevlendirilen tarafsız bir uzlaştırmacı marifetiyle anlaştırılmaları suretiyle, uyuşmazlığın giderilmesini öngörüyor.

YDS sınavı ne zaman, hangi tarihte olacak? YDS sınav giriş... Haberi Görüntüle

DAVADAN VAZGEÇMEK İİÇİN 50 BİN TL İSTİYOR

Dava açıldıktan sonra da uzlaşma yoluna giden avukatların, davadan vazgeçmek için vatandaşlardan 10 bin ile 50 bin TL arasında para istediği öğrenildi. Parayı verenler davadan kurtulurken, vermek istemeyenler hakim karşısına çıkıyor. F.Y. isimli bir vatandaş, sosyal medyada Akşener'le ilgili "Saatlik kadı, sen bir kere Türk değilsin soyuna bak" şeklinde paylaşım yaptı. Bu sözlerden dolayı kendisine hakaret edildiğini gerekçe gösteren Akşener, F.Y. hakkında suç duyurusunda bulundu. Uzlaşma olmadığı için vatandaş hakkında hakaretten dava açıldı. İzmir 48. Asliye Ceza Mahkemesi, F.Y.'yi adli para cezasına çarptırdı.

Fransızların top mermisi depremde kayboldu: Direniş günlerinin simgesiydi Haberi Görüntüle

YAZARDAN 50 BİN TL PARA TALEP EDİLDİ! UZLAŞMA SAĞLANAMADI YAZAR BERAAT ETTİ

Köşe yazarı, yazısında "Ankara'da merak edenler varmış: Acaba Meral Akşener'den bir Emmanuel Macron çıkar mı? Dişi olduğuna göre de Emmanuel değil Emmanuelle tabii. Gerçi Emmanuelle deyince bizim kuşağın aklına, toprağı bol olsun başka bir hanım gelir ama neyse" ifadelerini kullandı. Akşener'in avukatları, uzlaştırma sırasında 50 bin TL para talep etti. Uzlaşma sağlanamaması üzerine yazar hakkında hakaretten dava açıldı ve yargılama sonucunda beraat etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'lilerin dövdüğü teşkilat üyesine telefon: Doktorumu göndereyim sana... Haberi Görüntüle

'MADAM' SÖZÜNE DE DAVA

Twitter'da 2020'de Meral Akşener'e yönelik "madam" ifadesinin kullanıldığı bir etiket açılmıştı. 68 yaşındaki A.D. de bir tweeti alıntılayarak kendi hesabında paylaştı. Bunun üzerine A.D. için suç duyurusunda bulunuldu. Özür dileyerek uzlaşma talebinde bulunan A.D.'nin talebi kabul edilmedi ve dava açıldı.

Düğüm dizisi 8. bölüm ne zaman çıkacak? Düğüm 1. sezon... Haberi Görüntüle

İP'Lİ LÜTFÜ TÜRKKAN ŞEHİT YAKININA KÜFRETTİ GENEL BAŞKANI DA DAVA AÇTI

Akşener gibi partisinin de aynı yolda olduğu çarpıcı bir örnekle kendini gösterdi. İP'li Lütfü Türkkan, Bingöl ziyaretinde Meral Akşener'e tepki gösteren şehit yakınına küfürler savurmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunun büyük tepkisini çeken bu olayla ilgili Türkkan hakkında fezleke hazırlamıştı. İP'in de şehit yakınına dava açtığı öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading