Yandex Metrica

Özgür Demirtaş kabul etti: Erdoğan başarıyor

Özgür Demirtaş kabul etti: Erdoğan başarıyor

bugün yaptığı bir paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aylardır dile getirdiği 'Türkiye üretim üssü oluyor' söylemini Muhalif ekonomist Özgür Demirtaş kabul etti.

Gündem

23.01.2024, 20:08

Muhalif kimliğiyle tanınan ekonomist Özgür Demirtaş, bugün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla dikkat çekti. Türkiye ekonomisine ilişkin genel olarak eleştirel açıklamalarda bulunan Demirtaş, bu kez başarıyı kabul etmek zorunda kaldı. 

Bilindiği üzere Türkiye son dönemde ihracat odaklı yeni ekonomik modele geçiş yapıyor. Her ay açıklanan ihracat verilerinde cumhuriyet tarihinin rekorları kırılırken, Asya'da özellikle de Çin'de bulunan üretim merkezlerinin gözü Türkiye'ye döndü. Bunu her platformda en üst perdeden dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Türkiye'nin yeni üretim üssü haline getirilmesi için sürecin devam ettiğini söylüyor. 

7 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN darbesi! 23 şüpheli yakalandı 7 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN darbesi! 23 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

ÜRETİM ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE KAYIYOR

Öte yandan artık bu durumu CHP'li olarak bilinen ekonomistler bile kabul etmeye başladı. Bunların sonuncusu ise muhalif ekonomist Özgür Demirtaş oldu. Demirtaş, bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aylardır dile getirdiği Türkiye'nin yeni üretim üssü olma politikasının gerçekleşmeye başladığını kabul etti. Türkiye ekonomisi için çok ümitli olduğunu belirten Demirtaş, üretimin artık Çin'den Türkiye'ye kaydığını söyledi. Demirtaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 1) Ben Türkiye ile ilgili çok ümitliyim. Evet maalesef Ekonomi Siyasi Partilere çok bağlı (keşke olmasa). Ama inanılmaz iyi bir jeopolitik konumumuz, genç nüfus, Çin’den kayan üretim var. Turizm iyi gidiyor ve Türkiye AB için vazgeçilmez bir ülke+

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading