Yandex Metrica
SON DAKİKA
Özel okulların deprem tedirginliği! Veliler teknik raporların peşine düştü

Özel okulların deprem tedirginliği! Veliler teknik raporların peşine düştü

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası ülke genelinde binaların sağlamlığı vatandaşlarda endişeye yol açtı. Depreme dayanıksız birçok devlet okulu tahliye edilirken özel okullarda okuyan veliler de de deprem riski konusunda tedirgin. Veliler özel okulların teknik raporlarının peşine düşerken bazı özel okullar incelemeler sonrası kampüslerini kapattı. Bazıları ise hibrit eğitim sistemine geçti.

Gündem

23.01.2024, 22:19

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından olası vbir depremde yıkılma riki bulunan devlet okulları için tahliye kararı alarak öğrencileri başka okullara nakletti. 

Muhafazakar seçmenden oy almak için CHP'den yeni strateji! Yardım dağıtımında... Haberi Görüntüle

ÖZEL OKULLAR DENETLENİYOR MU?

Özel okullarda ise veliler diken üstünde. İstanbul'da 93 okulun tahliye edilmesinin ardından çocukları özel okullarda okuyan veliler, “Bizim okullarımız da denetleniyor mu, denetliyorsa kim denetliyor?” sorusunun peşine düştü. 

Şiddetli kar ve şiddetli fırtına geliyor! Meteoroloji uyardı: İstanbul, Bolu,... Haberi Görüntüle

BAZI OKULLAR KAPATILDI BAZILARI HİBRİT EĞİTİME GEÇTİ

Bu nedenle bazı okullar, kampüslerini kapattı, online eğitime geçti bazı okullar ise endişeli veliler için hibrit eğitim kararı aldı. Örneğin İstanbul’da Açı Okulları’nın Sarıyer’deki kampüsünün bir kısmı eylüle kadar kapatıldı. Doğa Koleji’nin İstanbul’daki Kartal, Bostancı, Yakacık gibi kampüslerinde depreme dayanıksız olduğu iddiaları nedeniyle raporlar alınana kadar hibrit eğitim verileceği açıklandı.

24 Mart Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul mitingi saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

HANGİ ÖZEL OKUL KAPATILDI, HANGİSİ AÇIK?

Okullarının sağlam olmadığıyla ilgili iddiaların bulunduğu Florya’daki Uğur Koleji’nin yetkililerinden aldığımız bilgiye göre okul binasında bir sorun olmadığı kaydedildi. Era Okulları yetkilileri ise binalarının sağlamlık raporlarının bulunduğunu, okul açılış işlemleri sırasında MEB’in okullarını onayladıklarını aktararak son depremlerden sonra MEB’in yeni bir tarama faaliyeti yaptığını, okulların en güncel hallerinin takip edildiğini dile getirdi. Okul, isteyen velililerle raporların paylaşıldığının da bilgisini verdi.

MİT bu kez Kamışlı'da avladı: PKK'nın sözde sorumlularından Halil Tekin... Haberi Görüntüle

SON RAPORLAR MEB'E ULAŞMADI

Okullar açılırken ruhsat MEB’den alınıyor. Bakanlık depremler sonrası özel okullardan teknik raporlar istedi. Ancak şu an akreditasyon veren kurumlar yoğun çalıştığı için son raporlar henüz MEB’e ulaşmış değil.

Son şeklini Fetullah Gülen veriyordu! FETÖ’nün Siyaset Mahrem Yapılanmasının bilinmeyenleri... Haberi Görüntüle

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

Konuyla ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentteki özel okulların deprem etüt ve analizleri konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel okul derneklerinin yöneticileriyle toplantı gerçekleştirdi. Ayrıca MEB de İstanbul Valiliği’ne gönderdiği yazıyla tahliye kararı alınan 93 okulun yıkılıp yeniden yapılması veya güçlendirilmesi süreçlerinin hızla tamamlanmasını istedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading