Yandex Metrica

Osmanlı'ya nefret kusan CHP'li Tunç Soyer, Yunanlılarla anlaşmış

Osmanlı'ya nefret kusan CHP'li Tunç Soyer, Yunanlılarla anlaşmış

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kentin 100. kurtuluş yıl dönümü etkinliklerinde dönemin Osmanlı Devlet ricalini hadsiz sözlerle hedef alması akıllara mayıs ayındaki Yunanistan ziyaretini getirdi. Söz konusu ziyarette Atina Belediye Başkanı Bakoyannis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alırken Soyer için "Anlaştık" ifadelerini kullanmıştı.

Gündem

31.01.2024, 14:54

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100. yıldönünü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada skandala imza atmıştı. Dönemin Osmanlı Devlet yönetimini hedef alan Soyer, siyasi tarihimimize yönelik iftiracı bir dil kullanmıştı.

Oğlunun telefonundan 'hastayım' mesajı attı! Boşanma aşamasındaki eşini canice katletti! Oğlunun telefonundan 'hastayım' mesajı attı! Boşanma aşamasındaki eşini canice katletti! Haberi Görüntüle

"BÜTÜN MİLLETİ ATEŞE ATTILAR"

Konuşmasında "Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi" diyen Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: "Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımız ayaklar altına aldılar, teslim oldular."

Soyer, bu sözleriyle sosyal medyada vatandaşlardan büyük tepki çekerken gündeme Soyer'in mayıs ayında Yunanistan'a yantığı ziyaret geldi. Söz konusu ziyaretinde Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis ile bir araya gelmişti. Bakoyannis ziyaret boyunca samimi pozlar verdiği Soyer için sosyal medyadan skandal bir paylaşımda bulunmuştu. 

Resim

AK Parti'de bayramlaşma! Umut olmaya devam edeceğiz! AK Parti'de bayramlaşma! Umut olmaya devam edeceğiz! Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'I HEDEF ALMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Yunan başkan, "Erdoğan'ın iki halk arasındaki ilişkileri rehin almasına izin veremeyiz. İstikrar ve barış için çabalamalıyız ve bu, "aşağıdan yukarıya" köprüler kuran yerel yönetim temsilcileri olarak bizlerin sorumluluğudur. Bugün Atina'da ağırlamaktan mutluluk duyduğumuz Avrupa odaklı ve açık ufuklu yerel yönetimin önde gelen temsilcisi olan İzmir Belediye Başkanı arkadaşımız @tuncsoyer ile bu konuda anlaştık."

Faik Öztürk felç mi geçirdi? Faik Öztürk yoğun bakımda mı? Faik Öztürk felç mi geçirdi? Faik Öztürk yoğun bakımda mı? Haberi Görüntüle

BU NEYİN ANLAŞMASI?

Soyer'in adeta bir Yunan'ın ağzından çıkmışçasına sarf ettiği sözler sonrası, Bakoyannis'in paylaşımındaki "Soyer ile anlaştık" ifadesi yeniden gündeme taşındı. Vatandaşlar sosyal medyada şu soruyu sordu: Bu neyin anlaşması?

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading