Yandex Metrica

Osman Kavala'nın fedaisi bitmiyor: Özgür Özel, Şirin Payzın, Erkan Baş, Metin Uca...

Osman Kavala'nın fedaisi bitmiyor: Özgür Özel, Şirin Payzın, Erkan Baş, Metin Uca...

Gezi kalkışması sırasında ABD Büyükelçiliğinin direktifiyle olaylara yön vermiş Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. Emperyalist ABD'nin casusu olduğu yönünde kamuoyunda geniş bir kanaat bulunan Kavala hakkındaki karar, onun 'sosyalist' yoldaşlarını çok üzdü.

Gündem

03.04.2024, 13:34

2013 Haziran'ında Türkiye'yi kaosa sürükleyen Gezi kalkışmasına ilişkin davada Osman Kavala'nın ağırlaştırılış müebbet hapis cezası alması, 'emperyalist' ABD ile yakından bağlantılı bu silah tacirine derinden bağlı 'sosyalistleri' harekete geçirdi. 

Osman Kavala

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, adliye önündeki açıklamasında 'intikam' tehditleri savururken, PKK/YPG için Avrupa'yı Kavala ile birlikte turlayan Şirin Payzın da karara tepki gösterdi. Halk TV sunucusu Payzın, Türk yargısının kararına yönelik Alman hükümetinin eleştirilerini de yetersiz bularak Berlin'e bozuk attı. 

Alman medyasının bu yöndeki haberini alıntılayan Payzın, "Hadi oradan.. Koştura koştura yine Ankara’ya gelip Ukrayna için sıraya dizildiniz.. Sert tepki lafla olmaz .. Bu karar 5 yargıcın kararı değil ..Tepki gösterebiliyorsan kaynağına göstereceksin" diye yazdı. 

Payzın 2015 yılında Kürt devleti için yol haritası sunan Brüksel toplantısına Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Michael Rubin ve pek çok PKK'lı ile birlikte katılmış, sonrasında Türkiye'de HDP mitinglerinde boy göstermişti. 

Kavala'ya ilişkin karara yönelik Almanların eleştirisi Şirin Payzın'ı kesmemiş olacak ki Halk TV'nin ünlü programcısı, Berlin'e kafa tutmasının yanında Altılı İttifak'ı da Kavala için harekete geçmeye çağırdı. 

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit kimdir? Zeki Yiğit nereli? Danıştay Başkanı Zeki Yiğit kimdir? Zeki Yiğit nereli? Haberi Görüntüle

SOSYALİST FEDAİSİ GAYET BOL

F-16 modernizasyon ihalesi için savunma şirketi kuran ve iş takipçiliği yaparken organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e komisyon karşılığı racon kestiren Osman Kavala, 'sosyalist fedailer' konusunda oldukça şanslı bir isim. 

Zira, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da Kavala için öne çıkan isimlerden biri oldu. "İktidar bu kararla birlikte damarımıza basmıştır" iddiasında bulunan Baş, Kavala kararıyla hükümetin güç denemesinde bulunduğunu ileri sürdü ve Gezi sürecini de '10 milyon kişinin katıldığı büyük halk hareketi' şeklinde niteledi. 

Kurban Bayramı'nda Müslümanları kurban kesmemeye davet ederken kendisi kızarmış biftek yiyen eski televizyon programcısı Metin Uca ise Kavala kararını veren hakimleri Nazilere benzetti. Gündeme gelme fırsatını yine kaçırmayan emekli televizyoncu, sosyal medya hesabında şunları yazdı:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0


Loading