Yandex Metrica

Orhan Pamuk yine güldürdü: 40 yıl önce hayal edemezdim

Orhan Pamuk yine güldürdü: 40 yıl önce hayal edemezdim

Yazar Orhan Pamuk bir ödül töreninde yine hükümeti eleştirdi. Hayatını ailesinden aldığı destekle büyük bir konfor içinde geçiren Pamuk, "40 yıl önce ülkenin bu kadar kötü bir durumda olacağını asla hayal edemezdim" sözleriyle güldürdü.

Gündem

17.03.2024, 21:11

Yazar Orhan Pamuk yine hükümete sert eleştirileriyle gündemde. 

Pamuk 'Veba Geceleri' adlı son romanıyla 2021 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü'nün sahibi olan yazar Orhan Pamuk, törende yaptığı konuşmasında, 40 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye'yi kıyasladı. 

İstanbul'da ulaşım çilesi! İBB'nin ''metro'' işbilmezliği vatandaşları mağdur etti: 27 saatlik arıza! İstanbul'da ulaşım çilesi! İBB'nin ''metro'' işbilmezliği vatandaşları mağdur etti: 27... Haberi Görüntüle

''40 YIL ÖNCE HAYAL EDEMEZDİM''

Gazetecilerin ve yazarların sorgusuz sualsiz, uydurma gerekçelerle hapse atıldığını iddia eden Pamuk,”45 yıldır bu konularla meşgulüm; asla aklıma gelmezdi 40 yıl sonra ülkemin hem ekonomik hem siyasi olarak bu kadar kötü bir durumda olacağını asla hayal edemezdim" yorumunda bulundu. Pamuk, sözlerinin devamında da, "Allah millete sabır ve direnme gücü versin" ifadesini kullandı. 

orhan pamuk

Bilanço ağır! Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk dört gününde 2453 kaza 26 can kaybı Bilanço ağır! Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk dört gününde... Haberi Görüntüle

NİŞANTAŞI'NDAN GÖRÜNMEYEN O ZAMANIN TÜRKİYE'Sİ

Ancak Pamuk'un bu sözlerini ucuz bir propaganda malzemesi haline getiren unsur, o dönem Türkiye'de yaşayan milyonlarca insanın gerçekliğinden çok uzak bir konfor içinde geçen çocukluğu ve ilk gençliği. 

1952'de İstanbul'da doğan Pamuk tıpkı 'Cevdet Bey ve Oğulları' ve 'Kara Kitap' romanlarında anlattığına benzer kalabalık bir ailede ve şehrin Batılılaşmış ve zengin semti Nişantaşı'nda büyüyüp yetişti.  Dedesi Cumhuriyet’in ilk mühendislerinden olan ve bu dönemde demiryolu ihalelerinden geniş pay alan Pamuk’un babası da Türkiye’de özel sektörün etkili isimlerindendi.  

Otobiyografik kitabı 'İstanbul'da anlattığı gibi Pamuk çocukluğundan yirmi iki yaşına kadar yoğun bir şekilde resim yaparak ve ileride ressam olacağını düşleyerek yaşadı. 

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

orhan pamuk

23 Nisan bugün İzmir'de otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? 2024 Çocuk Bayramında ESHOT otobüs-metro bedava mı? 23 Nisan bugün İzmir'de otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? 2024... Haberi Görüntüle

PAMUK AİLESİ VE ORHAN BEY'İN KONFORLU TÜRKİYE'Sİ

Hayatı hep ailesinin sunduğu konfor alanında, kararsızlıklar ve kolay vazgeçişler içinde geçti. Liseyi İstanbul'daki Amerikan lisesi Robert College'de okudu. 

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde üç yıl mimarlık okuduktan sonra, mimar ve ressam olmayacağına karar verip bıraktı. İstanbul Üniversitesi'nde gazetecilik okudu, ama bu işi de hiç yapmadı. 

Pamuk, yirmi üç yaşından sonra romancı olmaya karar vererek başka her şeyi bıraktı ve kendini evine kapatıp yazmaya başladı. Nişantaşı ve Cihangir’de iki evi olan Pamuk, Cihangir'deki Boğaz ve tarihi yarımada manzaralı evinde, herhangi bir geçim sıkıntısı olmadan yaşadı. 

Yaşar Yanıkyürek kimdir? Yaşar Yanıkyürek'in katili kim yakalandı mı? Sarıyer'de taksici cinayeti! Yaşar Yanıkyürek kimdir? Yaşar Yanıkyürek'in katili kim yakalandı mı? Sarıyer'de... Haberi Görüntüle

orhan pamuk

Alaçatı Ot Festivali ne zaman, hangi tarihte 2024? Alaçatı Ot Festivali ne zaman başlayacak? Alaçatı Ot Festivali ne zaman, hangi tarihte 2024? Alaçatı Ot... Haberi Görüntüle

BİR TÜR BEYAZ TÜRK KÖRLÜĞÜ 

Yani Orhan Pamuk 1960'ların ve 70'lerin Türkiye fotoğrafında hiç yer almadı. Tam da bu nedenle, Pamuk'un ”40 yıl sonra ülkemin hem ekonomik hem siyasi olarak bu kadar kötü bir durumda olacağını asla hayal edemezdim" sözleri, Türkiye'yi Boğaz manzaralı evinden seyreden bir 'beyaz Türk' komikliğinden fazla anlam taşımıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading