Yandex Metrica
SON DAKİKA
Örgütten kaçan teröristten olay ifşalar: ABD, Kandil'e helikopterle PKK'lı taşıdı

Örgütten kaçan teröristten olay ifşalar: ABD, Kandil'e helikopterle PKK'lı taşıdı

Terör örgütü PKK’dan kaçıp teslim olan G.G. itirafçı oldu, ABD’nin helikopterle Suriye’den Irak'a PKK'lıları taşıdığını anlattı. Şeddade’den 25 kişilik grupla CH-47 Chinook helikoptere bindiklerini ifade eden G.G. “Helikopterde ABD’li 2 pilot ve 2 teknisyen görev yapıyordu. Süleymaniye Havalimanı’na indik. Bizi buradan kamyonetle alıp Kandil’e götürdüler” dedi.

Gündem

23.01.2024, 21:00

Eli kanlı terör örgütü PKK'dan kaçarak ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olan G.G. itirafçı olurken ABD'nin helikopterle Suriye'den Irak'a PKK'lıları taşıdığını anlattı.

Kirli ittifak kaosa neden oldu! CHP’de DEM Parti krizine İmamoğlu'da... Haberi Görüntüle

İTİRAFÇI TERÖRİSTİ DAĞA HDP GÖTÜRDÜ

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Teslim olan G.G.'yi HDP'nin Mardin'den dağa götürdüğü ortaya çıktı. 2015 yılında HDP Nusaybin İlçe Başkanlığı üzerinden PKK'ya katılan G.G., 8 yıl boyunca Suriye'nin Derik, Tel Abyad, Rakka, Tabka, Şeddade, Haseke ve Sırrin bölgeleri ile Irak'ın kuzeyindeki Kandil'de faaliyet yürüttüğünü anlattı. İtirafçı olan terörist, ABD-PKK ilişkisine dair önemli bilgiler verdi.

YSK aday listelerini yayımladı! En fazla aday hangi ilde yarışacak? Haberi Görüntüle

ABD KANDİL'E HELİKOPTERLE PKK'LI TAŞIDI

1 Aralık 2022 yılında Sırrin'den araçla Şeddade'ye gittiklerini belirten G.G., sırt çantalarına silah koyduklarını ve buradan 25 teröristle ABD'ye ait CH-47 Chinook helikopterine binip Süleymaniye Havalimanı'na geldiklerini itiraf etti. Şeddade ile Süleymaniye Havalimanı arası kuş uçuşu mesafe 418,11 km. G.G., helikopterde ABD'li 2 pilot ve 2 teknisyenin görev yaptığı bilgisini verdi.

Gökhan Zan neden adaylıktan çekildi? TİP Gökhan Zan'ın Hatay adaylığını... Haberi Görüntüle

MAĞARADA 2 YILLIK ERZAK DOLU

Teslim olan terörist, Süleymaniye Havalimanı'ndan bir kamyonetle alınıp Kandil'de mağara genişletme çalışmalarına götürüldüklerini anlattı. İtirafçı tgerörist G.G., genişletilen mağarada Doçka uçaksavar, Bixi, AK-47 piyade tüfeği ve altılı bomba atarların bulunduğunu belirtti. G.G. mağarada 2 yıl yetecek kadar erzak bulunduğunu, gaz maskeleri ve 10 adet oksijen tüpü olduğunu da söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading