Yandex Metrica
SON DAKİKA
Örgüt üyelerinin oyununa gelmeyin: KHK'lı değil, FETÖ'cü deyin

Örgüt üyelerinin oyununa gelmeyin: KHK'lı değil, FETÖ'cü deyin

15 Temmuz sonrası devlet kurumlarından tasfiye edilen FETÖ'cüler, örgütle bağlarını gizlemek için kendilerini 'KHK'lı' olarak tanımlıyor. Onlara en büyük destek ise Kılıçdaroğlu ile Akşener'den geliyor.

Gündem

23.01.2024, 17:38

CHP ve İYİ Parti, Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin devlet kurumlarından temizlenmesine giderek daha da artan bir tonda tepki gösteriyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 20 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe sokulan Olağanüstü Hâl uygulamasına karşı çıkan CHP, 251 vatandaşın şehit düştüğü katliama 'tiyatro' demiş, kapsamlı FETÖ temizliğinin başlangıç tarihi olan 20 Temmuz'u ise 'sivil darbe' olarak nitelemişti. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de 'içerideki garibanlar' diyerek bahsettiği FETÖ üyeleri, aradan geçen 5 yıllık sürede FETÖ ilişkilerini perdelemek için kendilerini "KHK'lı" olarak tanımlama yoluna gitti. 

15 Temmuz sonrası kılık değiştiren FETÖ Ege Bölgesi mahrem imamı N.K.'nın bir devlet kurumunda çalıştığı ortaya çıkmıştı. 

CHP'yi İzmir korkusu sardı! Hamza Dağ ile Cemil Tugay arasında... Haberi Görüntüle

BİRÇOĞU ÖRGÜT ABİSİ / ABLASIYDI

'Hukuksuz' kararlarla devlet kurumlarından atıldıklarını ve yıllar boyunca büyük mağduriyet yaşadıklarını iddia eden "KHK'lılar", terör örgütü FETÖ üyesi olduklarını dile getirmekten kaçınıyor. Kimi dönemin Başbakanlık çalışanı, kimi BDDK uzmanı, kimi ise Milli Eğitim kadrosunda öğretmen olan bu kişilerin, 15 Temmuz gecesi katliam yapan FETÖ'cü subayların 'mahrem abisi' oldukları, onlarla ankesörlü hatlar üzerinden irtibat kurarak örgütün devlete adım adım sızmasını sağladıkları itiraflar sonucu ortaya konmuştu. 

Çalıntı sorularla KPSS'den en yüksek puanları alıp kamu kurumlarına yerleşen ve FETÖ desteğiyle istedikleri yere atamaları yapılan bu kişiler, maaşlarının bir kısmını da Pensilvanya'da ikamet eden elebaşı Fetullah Gülen'e 'kutsal hoca payı' olarak gönderiyordu. Zaman zaman Gülen'in gönderdiği 1 Dolarlık banknot, takke, seccade, mendil, çamaşır, hatta bizzat elebaşı tarafından kullanılmış kirli atletlerle motive olan bu örgüt üyeleri, açığa çıkan onca belgeye, itiraflara ve kanıtlara rağmen hem Kılıçdaroğlu hem de Akşener tarafından korunup kollanmaya devam ediyor. 

FETÖ üyesi bir askeri öğrencinin, örgüt evlerinde katıldığı 'maklubeli' sohbetleri gösteren fotoğraflardan biri.

Survivor bugün yok mu, neden 15 Mart? Survivor All Star... Haberi Görüntüle

ARTIK GİZLEME GEREĞİ DUYMUYORLAR

PKK'nın siyasi organı HDP ile ittifak halinde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha önce gizlemeye çalıştığı FETÖ ilişkisini şimdi açıktan ilana başladı. CHP yönetimi önceki gün, kendilerine KHK'lı demekte ısrar eden FETÖ'cülerle buluştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Parti Meclisi Üyesi Yüksel Taşkın, FETÖ'cülere kameraların önünde şu sözü verdi: "Hakkınızda kesinleşmiş mahkeme kararı da olsa tüm dosyaları yeniden açacağız. Çoğunuzun mahkumiyeti soyut düşüncelere dayanıyor. Hepinizi görevlerinize iade edeceğiz!" 

Yaşananlar, FETÖ'nün 'kendi işlediğin suçu başkasının üzerine at' şeklinde özetlenebilecek davranış biçimini yeniden akıllara getirdi. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP yönetimi, 15 Temmuz sonrası hükümete hep şu çağrıyı yapmıştı: "FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkarılsın." En yakınındaki danışmanları FETÖ'den gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra bu söyleme son verdiği gözlenen Kılıçdaroğlu, kendilerine KHK'lı diyen FETÖ'cülere desteğiyle birlikte şimdi kamuoyunda 'örgütün siyasi ayağı' olarak suçlanıyor.

Deprem bölgesindeki 30 bin 697 konut için bugün kura çekilecek! Haberi Görüntüle

15 TEMMUZ'A DEĞİL, OHAL'E 'DARBE' DEDİLER

Olağanüstü Hâl (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu verilerine göre FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamu kurumlarından toplamda 125 bin 678 kişi atıldı. FETÖ bağlantılı oldukları gerekçesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilen asker sayısı 20 bini geçti. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından ihraç edilen görevli sayısı ise 76 bin 522 oldu. Bunlardan 24 bin 467'si OHAL Komisyonuna itirazlar ve yapılan inceleme sonucu görevlerine iade edildi. Bu kurumlardaki ihraç rakamı -iade edilenler düşüldüğünde- 52 bin 55 kişi oldu. FETÖ'nün yoğun biçimde örgütlendiği Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ihraçların ise 25 bin civarında olduğu sanılıyor. 

Darbe girişimi sonrası ilki 20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL, 18 Temmuz 2018'de sona erdi. Ülke genelinde FETÖ ile mücadele yoğun şekilde sürdüğünden ötürü OHAL uygulaması toplamda 7 kez uzatılarak 2 yıl boyunca devam etti. OHAL kapsamında yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK), 'devlet içinde devlet' gibi hareket eden Fetullahçı Terör Örgütü'ne büyük bir darbe vurdu. 15 Temmuz'a 'tiyatro' diyen CHP'nin, FETÖ temizliği için yürürlüğe sokulan OHAL uygulamalarına 'darbe' demesi ve OHAL'in ilan edildiği 20 Temmuz'dan 'sivil darbenin başlangıcı' olarak bahsetmesi dikkat çekti.  
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading