Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ordu mu kuruyor? Elon Musk ve SİHA'lar Ukrayna'da güçlerini birleştirdi 

Ordu mu kuruyor? Elon Musk ve SİHA'lar Ukrayna'da güçlerini birleştirdi 

İngiliz Gazetesi The Telegraph gazetesi, devam eden Rusya Ukrayna savaşında Bayraktar TB2'ler ile Elon Musk'un Starlink uydularının birlikte çalıştığını yazdı.

Gündem

23.01.2024, 19:00

Hali hazırda tüm şiddetiyle devam etmekte olan Rusya Ukrayna savaşında hemen her gün Türk yapımı Bayraktar TB2 SİHA'ların operasyonları hakkında yeni bir bilgi dünya basınına yansıyor. 

İngiliz basınından The Telegraph'ın haberine göre; Elon Musk'ın Starlink uyduları ile Bayraktar TB2 SİHA'lar ortaklaşa çalışıyor. SİHA'lar, uçuş ve istihbarat toplama çalışmalarında verileri Starlink uyduları vasıtasıyla iletiyor.

Bu detayı okuyucusuna aktaran gazete, Starlink sistemlerinin bölgede internet ve bağlantı hızını artırdığına dikkat çekti. Öte yandan Starlink'in uygulamasının da son 2 haftada en çok indirilen uygulama olduğunu belirtti.

21 Mart Cumhurbaşkanı Erdoğan Kilis mitingi saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

İSTİHBARAT SAĞLIYORLAR

24 Şubat'tan beri Aerorozvidka'nın Rus dronelarına ve Rusya'nın tanklarına saldırdığını yazan Telegraph, "Sahada kullanılan dronelar, yakın zamanda kullanıma başlanan Starlink'i kullanarak bağlantıda kalıyorlar ve istihbarat sağlıyorlar. Drone'lar aracılığıyla tanksavar silahları yönlendirebiliyorlar" yorumunu yaptı.

2027 Avrupa Oyunları İstanbul'da mı olacak? 2027 Avrupa Oyunları nerede... Haberi Görüntüle

ELON MUSK SÜREKLİ GÜNDEMDE

Savaş dolayısıyla Ukrayna'da internet ve elektrik kesintilerinin çok yaygın olduğuna dikkat çekilirken, Putin ile birebir dövüşme teklifinde bulunarak gündem olan Elon Musk'ın Starlink uydularının bu noktada kritik bir öneme sahip olduğu belirtildi. Musk, bu hafta başında Putin'i düelloya davet ederken, devreye Çeçen lider Ramzan Kadirov girmiş ve Elon Musk'a hakaretler yağdırmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading