Yandex Metrica
SON DAKİKA
Operasyon sinyali: Erdoğan-Putin görüşmesinde dikkat çeken Suriye detayı!

Operasyon sinyali: Erdoğan-Putin görüşmesinde dikkat çeken Suriye detayı!

Soçi'de gerçekleşen 4 saatlik görüşmenin ardından Türkiye ve Rusya ortak bildiri yayınladı. Suriye detayının dikkat çektiği bildiride "Liderler, Suriye'de tüm terör örgütlerine karşı mücadelede dayanışma ve eşgüdüm içinde hareket etme kararlılıklarını teyit etmişlerdir." denildi.

Gündem

23.01.2024, 19:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında Soçi'de gerçekleşen 4 saatlik görüşmenin ardından yayınlanan ortak bildiride suriye detayı dikkat çekti. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenleyeceği olası sınır ötesi operasyon öncesi yapılan açıklamalar operasyon sinyali olarak yorumlanıyor. Suriye detayının dikkat çektiği bildiride "Liderler, Suriye'de tüm terör örgütlerine karşı mücadelede dayanışma ve eşgüdüm içinde hareket etme kararlılıklarını teyit etmişlerdir." ifadeleri kullanıldı.

Son dakika: MHP lideri Devlet Bahçeli'den Nevruz mesajı: Nevruz; yeniden... Haberi Görüntüle

SURİYE'DE TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI ORTAK HAREKET EDİLECEK

Görüşme sonrası iki ülkeden ortak bildiri yayınlandı. Bildiride Suriye konusunda "Suriye'deki son gelişmeler üzerinde durulan görüşmede liderler, ülkede kalıcı çözüme ulaşılması için siyasi sürecin ilerletilmesine atfettikleri önemin altını çizmişlerdir. Liderler, Suriye'de tüm terör örgütlerine karşı mücadelede dayanışma ve eşgüdüm içinde hareket etme kararlılıklarını teyit etmişlerdir." denildi. 

Ortak bildiride öne çıkan ifadeler ise şu şekilde; 

İki lider, Rusya'nın tahıl, gübre ve gübre üretimi için gerekli hammaddenin kesintisiz ihracı dahil, İstanbul mutabakatının lafzı ve ruhuna uygun şekilde tam olarak uygulanması lazım geldiğinin altını çizmişlerdir.

Yarın okullar yarım gün mü, tatil mi 18 Mart? 18... Haberi Görüntüle

İstanbullunun parası ile arsa almışlar! Fatih Keleş'in Ekrem İmamoğlu'nun babası... Haberi Görüntüle

PEK ÇOK SEKTÖRDE İŞBİRLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ

Liderler ulaştırma, ticaret, tarım, sanayi, finans, turizm ve inşaat gibi sektörlerde işbirliğinin güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması üzerinde mutabık kalmışlardır. Liderler, Türkiye-Rusya Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin müteakip toplantısının Türkiye'de gerçekleştirilmesi üzerinde mutabık kalmışlardır.

Murat Kurum'dan Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalar Haberi Görüntüle

Turgut Altınok'tan mal varlığıyla ilgili haberlere yalanlama: 'Moral bozukluğu ve... Haberi Görüntüle

LİBYA'DAKİ GELİŞMELER ELE ALINDI 

İki lider, Libya'nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine olan güçlü bağlılıklarını vurgulamışlar ve BM himayesinde yürütülen Libya liderliğindeki ve Libya sahipliğindeki siyasi sürece desteklerini yinelemişlerdir.

Elleri ayakları dolandı! AK Parti İBB adayı Kurum'dan CHP'ye gönderme:... Haberi Görüntüle

"AVRUPA, ERDOĞAN'A MİNNETTAR OLMALI"

Görüşme öncesi iki lider basına açıklamalarda bulundu. İlk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin söz alarak Erdoğan'a "Hoş geldiniz" dedi. Putin daha sonra Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'yla ilgili Türkiye'ye övgü dolu ifadeler kullandı. Putin, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması için Erdoğan'a yönelik, "Avrupa Erdoğan'a minnettar olmalı. Anlaşma sizin eseriniz" ifadelerini kullandıktan sonra sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bıraktı.

Adem Albayrak kimdir? Yargıtay Başkanvekili Adem Albayrak nereli? Haberi Görüntüle

"TAHIL ANLAŞMASI VE AKKUYU'YU GÖRÜŞECEĞİZ"

Erdoğan da, iki ayrı şekilde gerçekleşecek görüşmenin basına açık olan bölümünde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı, "Tahıl anlaşmasıyla ilgili gelişmeleri, bölgemizdeki son durumu ve Suriye'deki gelişmeleri ele alacağız. Avrupa'nın Rus gazını Türkiye üzerinden alması çok önemli. Akkuyu Nükleer Santraliyle ilgili de etraflıca bir görüşme yapacağız. Bugün böyle bir fırsatı bulduğumuz için memnuniyetimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading