Yandex Metrica

Onlarca bölge yanarken provokatörler boş durmadı

Onlarca bölge yanarken provokatörler boş durmadı

Geçtiğimiz yıl Hatay ve Osmaniye'de PKK'nın orman yakmasına tek kelime etmeyen BirGün gazetesi, 40'tan fazla bölgede aynı anda yükselen alevleri görünce yine iftiraya sarıldı.

Gündem

23.01.2024, 21:57

Türkiye'nin 40'ı aşkın bölgesinde aynı anda çıkan yangınlar BirGün gazetesi için yine provokasyon fırsatı oldu. 

PKK elebaşı Murat Karayılan'ın talimatıyla geçtiğimiz yıl Hatay'da çıkarılan yangınları 'rant projesi', 'imara açılacak', 'hükümet yaktırdı' şeklinde duyuran gazete, terör örgütünün muhtemel sabotajlarına yine gözlerini kapadı ve açık bir yalana sarıldı. 

Orman ve itfaiye ekipleri yangınlara havadan ve karadan müdahale ederken BirGün gazetesi, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün Tarım Bakanlığı'nın yangınlar için yeterince uçak kullanmadığı ile ilgili sözlerini haber yaparak algı operasyonuna girişti. 

Yolcu uçağıyla yangın söndürme uçağını kasten birbirine karıştıran BirGün, kitlesini yalanlarla uyuşturmaya alışkın bir tavırla şu başlığı attı: "KIBRIS GEZİSİNE 8 UÇAK, MANAVGAT YANGININA 2 UÇAK..."

Çok sayıda gözaltı ve yürütülen soruşturmalarla birlikte geçtiğimiz yıl çıkarılan yangınların PKK'lı teröristlerin işi olduğunun ortaya çıkması, muhalif kesimleri derin bir sessizliğe büründürmüş, teröristlerin sorgudaki itiraflarına rağmen CHP yönetimi PKK'ya tek laf edememişti. 

Başta fondaş medya olmak üzere BirGün gazetesinin de içinde bulunduğu 'asılsız iddia dolaşım servisi', milyonlarca vatandaşı tehlike altına sokan son yangınlarda da gizli ajandalarının peşine düştü. 

Son 2 günde 43 ayrı bölgede çıkan orman yangınlarında 'sabotaj' ihtimalini aklına getirmeyenlerden biri de CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin oldu. Rusya'nın yangınlara müdahaleye destek sunmak için gönderdiği 3 uçağın fotoğraflarını paylaşan Tekin, Türkiye'nin uçaksız kaldığını iddia etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading