Yandex Metrica
SON DAKİKA
Öncelikli dosyalar belirlendi! Hakan Fidan sahaya iniyor

Öncelikli dosyalar belirlendi! Hakan Fidan sahaya iniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Dışişleri Bakanlığının başına geçen Hakan Fidan'ın gündem maddeleri belli oldu. Öncelik Libya, Yunanistan, Ermenistan, Irak, Suriye olacak.

Gündem

23.01.2024, 21:00

Türkiye Yüzyılı'nın Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın öncelikli konuları belli oldu. Öncelik Suriye, Irak, Ermenistan, Libya ve Yunanistan politikalarında olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sır küpüm" dediği yıllarca MİT Başkanlığı görevi yapan Hakan Fidan 5 konuya yoğunlaştı. İşte atılacak adımlar...

KALKAN-15 operasyonu! Bakan Yerlikaya duyurdu: Düzensiz göçmenlerin kaldığı otellere baskın... Haberi Görüntüle

SURİYE KONUSU 

Hakan Fidan'ın Suriye dışişleri bakanı ile bir araya gelmesi bekleniyor. Bu görüşmede iki ülkenin cumhurbaşkanlarının görüşmesi için hazırlık yapılacağı öngörülüyor. Türkiye, Suriye'den göç edenlerin mallarına devletin el koyduğu düzenlemeyi kaldırmasını, buna paralel olarak geri dönenlere mallarının iadesini ve can güvenliğinin sağlanmasını istiyor. Sığınmacıların bu şekilde gönderilmesi için Türkiye'nin Suriye'den yazılı belge talebi bulunuyor.

İsmet Nedim öldü mü? Agora Meyhanesi'nin bestecisi İsmet Nedim neden,... Haberi Görüntüle

KOMŞU İLE SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Yunanistan ile masaya oturması ve tüm sorunların tartışılarak çözülmesine dönük adımlar atması bekleniyor.

SAMSUN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

DEVREYE TÜRKİYE GİRECEK

Hakan Fidan Irak Kürt yönetimi ve merkezi yönetim arasındaki sıkıntılara çözüm arayacak. Ayıca Türkiye, Libya'daki rejim ile muhalifler arasında süren sorunları da çözmek istiyor.

Dışişleri Bakanı Fidan'dan arka arkaya önemli görüşmeler! Haberi Görüntüle

YAPTIRIMLAR KALDIRILACAK

Hakan Fidan, Ermenistan ile sorunları çözmek için sahaya inecek. Ermenistan başbakanın yemin töreni için Türkiye'ye gelmesi ile birlikte bu taraftaki ilişkilerin de yeni bir boyut kazanması bekleniyor. Türkiye'nin bazı yaptırımları kademeli kaldırması gibi formüller üzerinde duruluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading