Yandex Metrica

Ömer Çelik'ten tahıl sevkiyatı ile ilgili açıklama: Erdoğan çözüm üretti dünya sonuç aldı

Ömer Çelik'ten tahıl sevkiyatı ile ilgili açıklama: Erdoğan çözüm üretti dünya sonuç aldı

Tahıl sevkiyatı anlaşmasına ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, "Küresel bir krizin önlenmesinde Türkiye bir kere daha merkezi bir rol üstlendi. Cumhurbaşkanı'mızın güven ve çözüm üreten diplomasisi bölgemiz ve dünya için sonuç aldı." dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:37

Rusya, Ukrayna, Birleşmiş Milletler ve Türkiye tarafından 'Tahıl sevkiyatı' anlaşmasının imzalanmasının ardından ilk gemi yola çıktı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Odessa’dan hareket eden geminin yarın saat 15:00 civarında İstanbul’da olmasının beklendiğini ifade etti. AK Parti Sözcüsü Çelik, tahıl sevkiyatı anlaşmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cihat Yaycı'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: İran yazılanı oynadı, İdlib'e dikkat edin Cihat Yaycı'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: İran yazılanı oynadı, İdlib'e... Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN TARAFLARA GÜVEN VERDİ''

Ömer Çelik, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taraflara güven veren diplomasisinin çözümler üretmeye devam ettiğini belirtti. Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden güvenli şekilde dünyaya ulaşması için ilk geminin Ukrayna'dan yola çıktığını hatırlatan Çelik, bunun tüm dünyaya hayırlı olmasını temenni etti.

Son dakika: Datça'da ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Son dakika: Datça'da ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE BİR KEZ DAHA MERKEZİ BİR ROL ÜSTLENDİ''

Ömer Çelik, bu sürecin sorunsuz işlemesini umduklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; "Türkiye krizlerin çözümünde güvenilir bir merkezdir. Savaşla beraber dünya genelinde gıda krizinin konuşulduğu bir dönemde bu çözümün üretilmesi tüm dünya barışı için atılmış bir adımdır. Bu mutabakatın gerçekleştiği gün tüm dünyadan Cumhurbaşkanı'mıza teşekkür mesajları yayınlandı. Küresel bir krizin önlenmesinde Türkiye bir kere daha merkezi bir rol üstlendi. Cumhurbaşkanı'mızın güven ve çözüm üreten diplomasisi bölgemiz ve dünya için sonuç aldı. Tüm bu adımların neticesinde ateşkes ve kalıcı barışa ulaşılmasını umuyoruz. Bunun için Türkiye merkezi rolünü sürdürmeye devam edecek."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading