Yandex Metrica
SON DAKİKA
Olaylar dinmesine rağmen Ruslar Kazakistan'a sevkiyat yapmaya devam ediyor

Olaylar dinmesine rağmen Ruslar Kazakistan'a sevkiyat yapmaya devam ediyor

Kazakistan'ın pek çok bölgesinde yaşanan olaylarla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan bilanço açıklandı. Ülkenin geneline yayılan çatışmalarda 164 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Gündem

23.01.2024, 18:36

Kazakistan Sağlık Bakanlığı, ülkede hafta boyunca süren hükümet karşıtı protestolarda 164 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Kazakistan devlet medyası, bir hafta boyunca provokasyonlarda 164 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ölenlerin kaçının sivil, kaçının güvenlik gücü olduğu bilinmiyor.

Refah Partisi'nden ayrılıp AK Parti'ye katılmıştı! Suat Papukçu anlattı: Erdoğan'a... Haberi Görüntüle

5 BİN 153 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kazakistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkedeki operasyonlarda gözaltına alınanlara ilişkin bilgi verildi.

Ülke genelinde gözaltına alınanların sayısının 5 bin 135'e çıktığı ifade edilen açıklamada, protestolar esnasında kamu düzeni ve ülkenin anayasal düzenini korurken yaralanan güvenlik güçlerinin sayısının bin 300'den fazla olduğu belirtildi.

Açıklamada, 300 kişinin üzerlerinde ateşli silahlar ve cep telefonları dahil çalıntı mallar ve yüksek miktarda para ile arabayla ve yaya olarak ülkeyi terk etmek için sınırı geçmeye çalışırken gözaltına alındığı kaydedildi.

Milli Savunma Bakanı Güler'den terörle mücadele mesajı: 'Irak'la ortak bir... Haberi Görüntüle

RUS BİRLİKLERİ ÜLKEYE GİRMEYE DEVAM EDİYOR

Rusya Savunma Bakanlığı, Almatı Havalimanı’na KGAÖ barış gücü kapsamında gelen Rus birliklerinin görüntülerini paylaştı. Bakanlık, Rus ordusunun ülkeye gelişinin devam ettiğini belirtti. Sevkiyat kapsamında Kazakistan'da adeta bir savaş hazırlığına başlandığı gözlendi. Yayımlanan görüntülerde Rus tanklarının uçaklarla Kazakistan'a taşındığı görüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading